реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Мазепа зображений у кафедральному соборі московського патріархату!

Таку сенсацію містить книга- дослідження відомого мазепознавця, головного редактора журналу "Сіверянський літопис", члена правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Сергія Павленка, яка щойно побачила світ. Нижче подаємо інформацію обласного управління у справах преси та інформації.

“Зображення Гетьмана І. Мазепи” (кінець 17– початок 20 століть) – під такою назвою за підтримки управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації нещодавно побачило світ чергове дослідження відомого в Україні мазепознавця Сергія Павленка.

У цьому дослідженні вперше ґрунтовно проаналізовано зображення гетьмана Івана Мазепи, визначено достовірні з них та хибні, легендарні.

Ще у 19 сторіччі дослідники старовини, історії України зацікавилися його постаттю. Уже тоді всіх хвилювало питання, яким був І.Мазепа не лише у своїх звершеннях, а і який мав вигляд. Саме у 19 сторіччі розпочинається пошук зображень гетьмана, їх аналіз. Ознайомившись з літературою, дослідженнями про іконографію І.Мазепи, автор книжки не задовольнився підсумковими висновками, що нині є у науковій літературі. Він продовжив пошук істини аби дати можливість дослідникам акцентувати увагу на справді достовірних, недостовірних та правдоподібних портретах Івана Мазепи. Справжність окремих портретів підтверджується правильним розміщенням елементів родового герба гетьмана.

Ознайомитись з книжкою згодом можна буде у бібліотеках області.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації




Теги:московський патріархат, С.Павленко, Чернігів, Гетьман Мазепа, невідома Україна


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Хтось подумав як тепер захистити його від знищення?
Де гарантія, що хтось з канонічних фанатиків його не знищить?
avatar
2
Та москалі не допетрають! tongue
avatar
3
Соломаха, і де такі придурки беруться як ти?
avatar
4
З ким поведешся - того і наберешся.
1,5 роки роки довелося служити з ними під Москвою у "СА".
Яких тільки "придурків" канонічних там не побачиш:
від мазунів гуталіну на хліб з підсушкою на батареях замість "водки" до застосування "монтєровок" для підключення живлення до ракет(з відповідними катострафічними наслідками.
Тому вже нічому тепер не дивуюсь.
Може, Вам пощастило не мати з ними справ, заздрю!
avatar