реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Маріуполь проти відведення українських військ

Маріупольців вже третій день ковбасить від заяв про якесь відведення. Декілька сотень містян, без розголосу і активної мобілізації прийшли в робочий час літа до офісу ОБСЄ в Маріуполі, щоб уточнити. Пару питань. Як саме ця структура стримає танки на кордоні? Куди відведуть і кого? Як далеко? Ішодєлать з тими, хто віддав свої життя за наше право прийти під ОБСЄ. НУ, а куди ще можна в Маріуполі прийти? Єдиний суб'єкт анонсованого процесу, доступний нам- офіс беззбройних, вічно битих виродками Кремля функціонерів ОБСЄ.

ДАЛІ- текст звернення від маріупольчан. Бо нам ніхто не винен, якщо нам байдуже. Що зробимо- те й буде.

"Верховному головнокомандувачу, президенту України В.О.Зеленському
Начальнику генерального штабу Збройних сил України генералу-лейтенанту Р.Б. Хомчаку
Голові Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

ЗВЕРНЕННЯ
громадян України, мешканців м. Маріуполя, щодо можливого відведення з лінії зіткнення сил і засобів Збройних сил України на маріупольському напрямку

Після початку відведення 26 червня 2019 року військ в районі Станиці Луганської, засоби масової інформації розмістили повідомлення заступника командувача ООС, керівника підгрупи з питань безпеки в Мінському процесі, генерал-майора Богдана Бондаря про те, що наступним етапом буде відведення військ на Маріупольському напрямку.
В соцмережах та ЗМІ це повідомлення викликало резонанс, хвилю обурення в середовищі громадян України, а особливо серед ветеранів, військових, волонтерів, громадських активістів. Шириться багато різних версій і здогадок.
Ми, громадяни України, мешканці м. Маріуполя, яке небезпідставно називають форпостом України, в 2014 році стали на захист свого міста від російської окупації.
Ми допомагали Збройним силам України, Нацгвардії, добровольцям захищати наше місто.
Пам’ятаємо, ціною скількох життів Маріуполь отримав право бути мирним українським містом, яке швидко розвивається.
Ми знаємо ціну домовленостям про «перемир’я» з окупантом.
Ми пам’ятаємо результат всіх попередніх спроб відвести війська за межі Маріуполя в 2014 році, плани «демілітаризації Широкиного» в 2015-16 роках, відведення сил від Пікузів (Комінтернового) ... Всі вони закінчувались черговим загостренням ситуації на фронті, чисельними втратами наших захисників, новими руйнуваннями об’єктів інфраструктури і цивільного сектору регіону. За кожною спробою демілітаризації – біль і страждання людей, що були змушені стати внутрішньо переміщеними особами та залишити власні домівки.
За умов відведення української армії Лівобережний і Кальміуський райони Маріуполя знову стануть «сірою зоною». Півмільйонне місто, яке відроджується завдяки тому, що наші захисники відсунули лінію зіткнення на 10-15 кілометрів вперед, знову житиме в страху! Чи прийдуть в таких умовах інвестиції? Чи приїжджатимуть туристи? Чи не станеться чергової хвилі відтоку населення через страх поновлення обстрілів?

Інформація про демілітаризацію маріупольського напрямку викликає глибоку тривогу у мешканців Приазов’я та України загалом! Тим більше, що місто й досі щодня чує відлуння передової, а вже понад рік, як існує пряма агресія в Азовському морі.

Ми не віримо в здатність спеціальної моніторингової групи ОБСЄ стримати пересування російських військ через кордон чи нашою окупованою територією! В них для цього немає ані мандату, ані можливостей! Як зможуть неозброєні спостерігачі ОБСЄ зупинити ворожу армію, якщо часто самі стають жертвами нападів з боку найманців і не мають вільного доступу до їх розташувань для здійснення спостережних функцій?

Ми не віримо в домовленості з Росією і їхніми маріонетками в ОРДЛО, так само, як у дієвість Мінського процесу. Іловайськ, Дебальцево, Широкіне, Краматорськ, Волноваха, Сартана, Східний район Маріуполя, щоденні обстріли прилеглих до міста селищ Гнутове, Павлополь, Водяне, Чермалик… А також політика «умиротворення агресора», яка останнім часом активізувалась на міжнародній арені (повернення РФ в ПАРЄ і розмови про послаблення санкцій) тільки доводить неприпустимість відведення наших військ!

ТОМУ вимагаємо чіткого пояснення намірів керівництва держави щодо плану відведення сил і засобів ЗСУ, а також кореспондуючих ним дій окупаційної армії. Впевненні, що відведення окупаційних військ можливе лише за україно-російський кордон!
Попереджуємо про те, що у випадку спроби відведення військ на маріупольському напрямку звернемось із закликом до громадян всієї України підтримати активними діями наше право жити в мирному українському Маріуполі!"

Марія ПОДИБАЙЛО



Теги:ганьба Зеленського, російсько - українська війна, відведення військ, Маріуполь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar