реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Мама корупції проти...

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко влаштували перепалку в ефірі програми «Свобода слова».
Суперечка виникла після того, як Тимошенко розкритикувала роботу Кабміну.

«У громад повинні бути три свободи. Перша – вільно отримувати свої власні закріплені податки. Щоб не забирали у центр, а потім із піпетки не капали у громаду по одній гривні. Якщо ми зараз говоримо про децентралізацію, ми повинні подивитися на розподіл бюджету за доходами, скільки відсотків йде громадам, а скільки відсотків держбюджету. Першої свободи у наших громадах не існує. Тільки 20,7% – це ті доходи, які отримує громада. Усе інше забирається у центр, а потім направляються туди субвенції. Тобто громада практично не розпоряджається своїми доходами», - заявила Тимошенко.

У відповідь на такі слова Тимошенко, Гройсман емоційно заявив, що саме вона «підгодовувала владу із піпетки».

«У мене таке враження, що ви не змінили свої матеріали. При вас 10-11 років тому була система, про яку ви нам прочитали. І піпетка була саме в ваших руках. Ви підгодовували всю місцеву владу якимись подачками, а реальної реформи не було», - заявив Гройсман.

Гройсман нагадав про те, що під час прем'єрства Тимошенко і Азарова країна взяла в борг 53 млрд доларів, заявив, що ціну на газ підвищувати довелося через те, що Тимошенко взяла на себе зобов'язання це зробити в 2008 році, підписавши відповідний меморандум з МВФ в 2008 році.

Тимошенко відповіла, що в 2008 році криза охопила не тільки Україну. Також прем'єр закликав Тимошенко покаятися і визнати свої помилки.

У свою чергу, Тимошенко звинувачувала Гройсмана в накопиченні боргів, зниження доходів населення і надмірному підвищенні тарифів на газ, комунальні послуги. Крім того, вона обурилася всією системою влади останніх п'яти років і нагадала Гройсману його тезу про «нові обличчя».

У відповідь на звинувачення Гройсман заявляв, що саме Тимошенко набрала боргів і взяла на себе зобов'язання підняти ціни на газ для населення. Саме під час перепалки прем'єр назвав Тимошенко «мамою української корупції». "Главком"



Теги:Гройсман, Юлія Тимошенко, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar