реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Малий бізнес по-куликівськи

У Куликівському районі на Чернігівщині шанують людей, які не тільки створили власну справу та взяли на себе відповідальність за добробут своєї сім’ї, але й створюють нові робочі місця, постачають на ринок вітчизняні товари та наповнюють казну району.

Нині в районі працює понад 600 суб’єктів малого підприємництва, з яких 76 – юридичні особи, 12 фермерських господарств.

Із загальної кількості малих підприємств займаються виробничою діяльністю 16 підприємств, 15 – надають послуги населенню, 17 – ведуть торгівельну діяльність та 22 діють в галузі сільського господарства.

Серед підприємців – фізичних осіб, переважаючим видом діяльності є торгівля. Цим видом діяльності займається 300 підприємців, що становить близько 70% діючих суб’єктів підприємництва.

В сфері бізнесу району зайнято всього 3536 чоловік. З року в рік збільшуються і надходження до бюджету від підприємницької діяльності. Тільки за 1 півріччя 2008 року від суб’єктів малого підприємництва до бюджету надійшло 425 тис. грн.

Успішно працюють фермерські господарства „Математик”, яке очолює молодий, але перспективний фермер Матеік Олександр Григорович, „Деснянські зорі” с. Ковчин (керівник Доманов Олексій Іванович).

Приємно відзначити, що останнім часом збільшується кількість підприємців, що надають послуги населенню та займаються виробничою діяльністю.

Належне місце займають виробники хлібобулочних виробів ПП Трейтяк Мотрона Миколаївна, запашними короваями якої милувались і на міжнародному святі Дружби народів в с.Сеньківка, і на обласному ярмарку, присвяченому 75-річчю створення Чернігівської області і на багатьох районних заходах.

Приватне підприємство «Калачі» - керівник Чантурія Георгій Рузвельтович та приватне підприємство «Сирний дім», яке виробляє якісні сири та від якого були в захваті представники Держкомпідприємництва України (керівник підприємства Чантурія Заза Рузвельтович).

В галузі деревообробки працюють підприємці Саповець Сергій Дмитрович., Фесюк Сергій Олександрович, Єлисеєва Ірина Владиславівна.

Дяченко Людмила Миколаївна надає перукарські послуги, а приватний підприємець з Хибалівки Калоша Тамара Іванівна надає послуги по пошиву та ремонту одягу, при цьому вона інвалід I групи.

Джерело: http://kuladm.cg.gov.ua/single_....en_menu




Теги:малий бізнес, Куликівський район, підприємці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar