реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Майже 300 юнаків стали захисниками України

В зону бойових дій їх не відправлятимуть

У Чернігові майже 300 осінніх призовників склали присягу. Служитимуть у 8-му навчальному центрі Державної спецслужби транспорту.

Будуть саперами, водолазами, санінструкторами, механіками, кухарями. Загалом центр готує військових за 22 спеціальностями. В зону бойових дій їх не відправлятимуть. Після звільнення у запас вони зможуть за бажання укласти контракт зі Збройними силами.

Про це повідомляє 5 канал.

В'ячеслав Садовий, військовослужбовець ЗСУ, говорить: «Армія робить чоловіка більш дорослим, із юнака ти перетворюєшся на чоловіка. І більш дисциплінованим став».

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк каже: "Якщо далі призовники захочуть продовжити службу, в них є повний шанс підписати контракт і продовжити службу за контрактом. У тому числі, ті військовослужбовці, які несуть службу в зоні АТО. Я вас переконую жоден строковик туди не поїде , в нас строкова служба в зоні АТО не несе службу.

Як раніше повідомлялося, Кабмін встановив чисельність громадян, які потрапляють під призов на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року.

Відповідно до урядового розпорядження, у жовтні-листопаді до ЗСУ та інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде відправлено 13 908 осіб. З них до Збройних сил України буде направлено 7908 осіб; Національної гвардії України – 5000 осіб; Державної спеціальної служби транспорту – 1000 осіб. Про це пише Главком

«Це рішення Кабінету міністрів забезпечить своєчасне виконання заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2016 р., а також визначить обсяги видатків для проведення призову», – сказано в документі.

Загальний обсяг видатків для проведення призову громадян України на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року – 41,6 млн грн.

Згідно із розпорядженням, обсяг витрат на одного призовника становить 2993,13 грн. З них: 2900 грн – для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу; 93 грн 13 коп. – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу.



Теги:Присяга, призов, ЗСУ, Чернігів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
НЕ СМЕШИТЕ ,ЗАЩИТНИКИ,ЭТОТ СТРОЙБАТ ЗАДОЛБАЛ, СТРОЯТ КВАРТИРЫ С КАЗАРМ ДЛЯ КИЕВСКИХ МУДАКОВ, БЕСПЛАТНАЯ РАБ СИЛА, ВОДЯТ НА РАБОТЫ ПО ВСЕМУ ГОРОДУ, БАБЛО КТО ЗА УСЛУГИ БЕРЕТ, НЕ ПОЗОРИЛИСЬ БЫ. ЗАЩИТНИКИ .......................
avatar