реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Майдан не розійдеться!" - Патріарх Філарет

7 грудня Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет відслужив Божественну Літургію в Катерининській церкві Чернігова з нагоди храмового свята. Також цього дня святкується день преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського, мощі якого спочивають у Катерининській церкві.

Богослужіння відбулося за участі маси народу та митрополита Черкаського і Чигиринського Іоанна, архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора, єпископа Дніпропетровськго та Криворізького Симеона і багатьох священиків єпархії.

У проповіді Патріарх Філарет порівняв життя великомучениці Катерини і преподобного Меркурія: "Вони жили в різний час, але обидва прославилися. Про що це говорить? Про те, що святість можна здобути у всі часи, якщо йти дорогою правди".

Патріарх Філарет не міг обминути увагою і сьогоденні питання:" На Майдані студентів побили хто? Начебто християни. Але це так звані християни, бо, як каже апостол Яків, без діл віра мертва. У них віра мертва, а в святого Меркурія Бригинського віра була жива, бо він любив людей".

На питання сайту "Сіверщина" які його враження, коли Патріарх учора пройшов сам Майданом Незалежності, владика відповів:" Майдан просто так не розійдеться! Вимоги народу треба виконати"

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Катерининська церква, Майдан, Чернігівська єпархія, патріарх Філарет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar