реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Люті морози впали на Китай!


Справжня крижана стихія спіткала Китай. Сильні снігопади в двох автономних районах на північному заході Китаю - Внутрішній Монголії і Синьцзян-Уйгурскому спонукали до активних дій державні служби. Держкомітет по боротьбі зі стихійним лихом і Міністерство цивільної адміністрації КНР ввели в дію механізм реагування на стихійні катастрофи четвертого ступеня.
У ряді регіонів Китаю кількість опадів і низька температура повітря досягли рекордного з 1951 року рівня. На цей час у полоні сніжної стихії опинилися 4,67 млн жителів 12 провінцій, автономних районів і міст центрального підпорядкування. Від холоду загинули не менше шести осіб, 13 тис. було евакуйовано, зруйновано 4 тис. і пошкоджено 27 тис. жилих споруд. Прямі економічні збитки оцінюються в 1,4 млрд юанів (205 млн доларів США). У потерпілі райони перекинуто 7 тис. наметів, 40 тис. ватних ковдр і 40 тис. комплектів ватного одягу, а також направлено робочі групи для організації боротьби зі стихією.
У східних приморських районах від надзвичайно холодної зими страждають рибалки. Крига в акваторії стала найміцнішою за останні 30 років, вона скувала солону воду на площі до 60 морських миль (110 км) від берега, в крижаному полону опинилися кілька сотень рибальських суден. За зведенням Китайської національної морської служби попередження, до наступного тижня товщина криги може досягнути 40 см. Це небезпечно для плавучих бурових платформ у Бохайській затоці, вони вже тимчасово припинили роботу.
Після невеликої передишки на вихідні метеорологи прогнозують настання чергового холодного фронту вже з вівторка наступного тижня. На півночі і півдні Китаю морозна погода протримається ймовірно до кінця січня.
За повідомленням УКРІНФОРМ.

Теги Китай, морози, стихія, намети, теплі ковдри, холодний фронт




Теги:морози, товста крига, теплі ковдри, китай, холодний фронт, намети, стихія, катастрофа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar