реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Людей турбують вирубки лісів

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області у 2009 році отримано 184 звернення громадян, у тому числі 33 колективних. З них - 172 стосувалося порушення природоохоронного законодавства (у 2008 році – 151 звернення), 3 - щодо збереження заповідної території та 4 - щодо протесту мешканців стосовно забудови вже сформованих житлових масивів.

Вивчивши всі проблемні питання, які порушувалися у зверненнях, з впевненістю можна сказати, що найбільше громадськість області стурбована питаннями щодо збереження лісових та зелених насаджень (79 звернень), забрудненням землі (46), забрудненням атмосферного повітря (32), використанням водних об’єктів та підземних вод (15).

Слід зазначити, що до Державної екологічної інспекції немало звернень надходить від народних депутатів, які опікуються питаннями використання природних ресурсів: видобування будівельного піску; поводження з відходами; порушення вимог природоохоронного законодавства при збереженні заборонених до використання та непридатних пестицидів; питаннями ведення лісового господарства.

Зростає кількість громадян, які звертаються за інформацією щодо екологічного стану області та роз’ясненнями, що стосуються різних екологічних питань.

Таким чином, суттєве збільшення кількості звернень свідчить, передусім, про відповідно вищий рівень свідомості та обізнаності громадян щодо роботи, яку здійснює Держекоінспекція в Чернігівській області.

Для своєчасного реагування на зазначені звернення вживаються всі необхідні заходи, здійснюються планові та позапланові перевірки, з виїздом на місце, опрацьовуються відповідні аналітичні матеріали, проводиться систематичний аналіз зібраної інформації та надається необхідна організаційна, науково-методична допомога зацікавленим сторонам.

Всі звернення громадян розглядаються відповідно до Закону України “Про звернення громадян” у місячний термін від дня їх надходження, а ті, що не потребують додаткового вивчення, розглядаються невідкладно.

Як свідчать підсумки роботи із зверненнями громадян, працівниками Держекоінспекції в Чернігівській області постійно вживається всіх можливих заходів щодо здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, адже саме це є головним завданням інспекції.

В той же час, Держекоінспекцією в Чернігівській області особливу увагу зосереджено на необхідності попередження екологічних порушень, а у разі їх скоєння – невідворотності покарання винних осіб.

Керівництвом та спеціалістами Держекоінспекції в Чернігівській області впродовж всього року постійно проводяться прес-конференції, надаються інтерв'ю журналістам ЗМІ та береться участь у передачах на ТБ, які сприяють екологічній просвіті населення, агітують захищати та оберігати оточуюче середовище і покращувати його стан, визнаючи, що адекватна охорона навколишнього середовища важлива для добробуту людини, сприяє поліпшенню поінформованості громадськості щодо екологічних проблем.

Тетяна ВОЙТЕНКО,
головний спеціаліст у зв’язках з громадськістю та ЗМІ
Держекоінспекції в Чернігівській області




Теги:управління держекоінспекції, Екологія, Чернігівщина ліси, вирубка лісів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar