реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Литовці готові навчати наших сержантів

Генерал-майор Віктор Ніколюк провів робочу зустріч із делегацією збройних сил Литовської Республіки.

Командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Віктор Ніколюк провів робочу зустріч із делегацією збройних сил Литовської Республіки. Як повідомила прес-служба оперативного командування «Північ», серед актуальних питань, що обговорювалися під час спілкування, сторони найбільшу увагу приділили підготовці особового складу за участю литовських інструкторів.

Литовські гості — підполковник Томас Матулєвічус та майор Ірмантас Геневічіус — наголосили на важливості саме підготовки сержантів — основи формування боєздатності особового складу, а також виокремили теми курсів англійської мови і спільних військових навчань. «Мовна підготовка необхідна у розрізі переходу української армії на стандарти НАТО, — зауважив підполковник Томас Матулєвічус. — Крім того, нам цікаво спільно попрацювати, наприклад, з інженерами або артилеристами».

Позиція командувача військ оперативного командування «Північ» генерал-майора Віктора Ніколюка: «Нам цікава будь-яка співпраця з метою підвищення рівня підготовленості особового складу за різними напрямами. Ми готові залучати інструкторів до навчань і бойових злагоджень наших підрозділів та обмінюватися досвідом». Він висловив упевненість у проведенні спільних навчань уже наступного року. Зі свого боку підполковник Матулєвічус запросив командувача ОК «Північ» відвідати Литовську Республіку для ознайомлення та обміну досвідом у питаннях діяльності територіальної оборони та роботи військових комісаріатів Литви як країни — члена НАТО.
"Голос України"



Теги:російсько - українська війна, ОК Північ, Україна - Литва


Читайте також



Коментарі (0)
avatar