реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Лише 58 відсотків дошкільнят Чернігівщини відвідують дитсадки

54 дошкільні заклади на Чернігівщині були закриті внаслідок перепрофілювання їх, відсутності дітей тощо. Як наслідок, зараз лише 58, 2 відсотка дітей області охоплені дошкільною освітою, а в селах взагалі лише 28, 5 відсотків.

Про це йшлося в пояснювальній записці начальника обласного управління освіти і науки Анатолія Заліського голові обласної державної адміністрації Володимиру Хоменку.

Керівник освіти зауважує, що в 115 закладах групи перевантажені -- особливо в містах, де в середньому на 100 місць -- дітей 110. На черзі до влаштування в дитсадки перебувають 1150 дітей. У деяких районах діти, які відповідно до закону про обов'язкове дошкільне навчання, повинні бути в дитсадках, не мають такої змоги, що порушує чинне законодавство.

Завдяки діям президента Віктора Ющенка (про нього в кращих традиціях совєтчини ніхто не згадує) по стимулюванню народжуваності порівняно з 2005 роком в області народжується дітей майже на дві тисячі більше. Тому запропоновано обласній раді та адміністрації відновити роботу 27 дитсадків до 2017 року, з них має бути побудовано нових -- 4. 42 дитсадки планується відкрити в пристосованих приміщеннях.
Керівник обласної освіти забув ще додати, що за влаштування дитини в дитсадки у Чернігові пропонують і беруть хабарі. А закриття дитсадків відбувалося практично при цьому ж самому керівникові освіти.




Теги:Ющенко, освіта, демографія, Чернігівська ОДА, дитсадки


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А у селах, як у Новгород-Сіверському районі, і садочки, і закриті школи напропалую руйнуються!!! Але, все ж таки наступить час, коли життя вимагатиме відкриття як дошкільних установ, так і відновлення приміщень загальноосвітніх закладів!? Однак про все це, що буде потім, ніхто з нинішніх керівників не думає. За руйнацію того, що будувалося попередниками, нема ніякої відповідальності. У нас кілька справді вражаючих прикладів злочинної недбалості і повної безвідповідальності виконавчої влади, коли знищено на очах таке приміщення школи у с. Дробишеві, що людина зі здоровим глуздом не повірить!
А про садочки - то взагалі окрема тема, коли руйнували і дерибанили по повній програмі. Відновлювати пропонуємо за рахунок тих владних осіб, які мали до всього цього бедламу пряме відношення. На них завжди люди покажуть! Прикро, що на всі ці потреби знов виділятимуться кошти, яких нема у бюджеті. Страждатимуть знов і знов освіта, медицина, культура. Дивишся на все це і впевнюєшся, які нікчемні люди опиняються на відповідальних посадах - сьогодні знищують, а завтра говорять про відновлення!!! Прикро на все це дивитися. Навіть попереджаєш горе-керівників відкритим текстом на сесіях районної ради, а вони - чхати хотіли на все. Головне для них - своє особисте облаштування. Як ось, наприклад, з комп'ютерізацією шкіл. Є у нашому районі у селі Пушкарі. Так у школі єдиний комп'ютер, який отримали у стані БВ - так і той не працює вже рік!!! Так що мало сподівань на якісь проекти відновлення, повернення, відкриття, будівництва тощо. Зищили "до основанья, а затєм"!? Вперед професіонали!!!!!!
avatar
2
Так и есть. Пока у власти ХОХЛЫ, а не УКРАИНЦЫ - толку не будет.
avatar
3
Про 58 процентов вы конечно загнули...Если ходит-то каждый десятий ребенок. А пробовал ли кто попасть в садик со своим ребенком в Чернигове-открытым текстом озвучивают такие суммы,что волосы подымаются дыбом.И главное-ничего не боятся...Наверное потому что делятся с вышестоящими бонзами.Пусть бы лучше Анатолий Залеский в своей докладной записке указал сколько садиков он передал в пользование другим ведомствам. Я не верю в Бога,но все таки над нами стоит какая то высшая сила-так вот ГОСПОДА-вылезут боком вам эти деньги!
avatar