реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Липова травичка

Ревізія філії «Семенівський райавтодор» ДП«Чернігівський облавтодор» встановила факти штучного завищення вартості робіт, що завдало збитків Державному бюджету на 108 тисяч гривень.

Порушення, про які йдеться, були допущені при капітальному ремонті автодороги до с. Лісківщина протяжністю 1,6 км на загальну суму 1,5 млн грн.

Приміром, для укріплення будівельного майданчику, земляних споруд та узбіччя дороги будівельники посіяли траву. І, якщо вірити Акту приймання виконаних підрядних робіт, — не просту, а газонну. При цьому використали аж 4,2 центнера насіння за ціною 5256 грн./ц.

Проте ревізори в своїй практиці звикли більше довіряти даним бухгалтерського обліку. А за ними кількість використаного насіннєвого матеріалу була в 10 разів меншою. Фактична ж його ціна становила 1250 грн./ц, що в 4 рази менше, ніж зафіксовано в акті.

Та і якість придбаного насіння, як виявилося, була значно нижчого ґатунку. Зустрічна звірка в сільгосппідприємстві показала, що райавтодор придбав у нього суміш насіння не газонних, а багаторічних трав.

Але найцікавіше чекало ревізорів попереду. З’ясувалося, що семенівські шляховики, посіявши травицю, дбайливо поливали її, витративши на це майже 27 тисяч гривень. Між тим, за даними Чернігівського обласного гідрометеоцентру, надворі в ці дні вже стояла нульова температура, і спостерігалися опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

Матеріали ревізії були направлені до правоохоронних органів.

Леонід ІРХА,
начальник контрольно-ревізійного відділу в Семенівському районі






Коментарі (0)
avatar