реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ліквідація як прояв мазохістської "дружби"

Росія ліквідує ще одне об'єднання українців
На 31 січня Міністерство юстиції Росії запланувало процедуру закриття Об'єднання українців Росії (ОУР). Про це повідомив головний редактор інформаційного порталу ОУР Віктор Гіржов, передає Gazeta.ua.

За його словами, ліквідація об'єднання буде проходити за тією ж схемою, що і Федеральної національно-культурної автономії українців (ФНКА).

"Преси української в Москві немає. Це при тому, що і вірмени, і азербайджанці, і навіть лезгини мають свої друковані органи. У нас - лише електронні засоби. Нам ніхто не допомагає, душать навіть те, що є", - підкреслив Гіржов.

При цьому він додав, що, за словами російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова, Бібліотеку української літератури в Москві закрили через політичну діяльність.

"Раніше нам казали, що діяльність ФНКА припинено через порушення статуту, адміністративних прорахунків і таке інше", - сказав главред порталу ОУР.

Гіржов зазначив, що керівник ФНКА Валерій Семененко одночасно є співголовою Об'єднання українців Росії.

"Визнає, що вже багатьох "дістав". Тому, можливо, і вирішили закрити всю діяльність, пов'язану з ним. А замість ФНКА створять нову організацію. Керовану і штучну", - заявив він.

Як відомо, культурна автономія українців у Росії була ліквідована 24 листопада 2010 року.Українська правда




Теги:Об'єднання українців Росії, Росія - Україна, москва, МЗС, українці в Росії


Читайте також



Коментарі (9)
avatar
1
Скажи, що ти любиш українську иоу в Росії -- екстреміст. Скажи, що любиш українську в Україні -- націоналіст. Скажи, що любиш російську мову в Росії і в Україні -- нормальний чувак.
avatar
2
Судя по объяснениям Минюста РФ (читай: http://www.unian.net/rus/news/news-416991.html) общероссийская общественная организация «Объединение украинцев России» сама виновата в своём закрытии. Это же надо – не уметь правильно вести документацию согласно СОБСТВЕННОМУ(!) уставу и не соблюдать положения действующего законодательства РФ. Позорище! Да они должны были всё делать так, чтобы комар носа не подточил. Растяпы. А может, они этого и добивались? Кто его знает. Коррупция – она и в России коррупция.
avatar
3
Ми такого з російськими товариствами на Україні не робимо і у цьому прояв нашої сили.
Водночас без підтримки Україною наших земляків не обійтися. Дії Росії до цього спонукають.
avatar
4
И чем же не понравился мой комментарий?

Судя по объяснениям Минюста РФ (читай: http://www.unian.net/rus/news/news-416991.html) общероссийская общественная организация «Объединение украинцев России» сама виновата в своём закрытии. Это же надо – не уметь правильно вести документацию согласно СОБСТВЕННОМУ(!) уставу и не соблюдать положения действующего законодательства РФ. Позорище! Да они должны были всё делать так, чтобы комар носа не подточил. Растяпы. А может, они этого и добивались? Кто его знает. Коррупция – она и в России коррупция

avatar
5
Тарас 1313 -- не треба ля-ля. Прочитайте інфо на Укр. правді! Справжня причина зовсім не в документації -- та й яке діло владі до внутрішньої документації! Прикрили тому, що українців бояться москалі. Хай діють лезгинці та інші недержавницькі народи у Москві!
avatar
6
"Зокрема, Мін'юст стверджує, що у порушення норми закону "Про громадські об'єднання" про те, що членами громадського об'єднання є фізичні та юридичні особи – громадські, членами ОУР є: некомерційна організація "Український благодійний фонд "Довіра", автономна некомерційна організація "Український культурний центр". Ай-яй-яй, яке порушення!
avatar
7
Суцільні злісні порушення аж 41 відділення -- не можна стільки українцям структур мати:"Також Мін'юст РФ інкримінує ОУР порушення статті закону, яка визначає, що під загальноросійським громадським об'єднанням мається на увазі об'єднання, яке здійснює свою діяльність на територіях більш як половини суб'єктів РФ.

ОУР же представила список на 41 регіональне відділення. У списку як відділення зазначені самостійні громадські об'єднання – товариства "Батьківщина", "Блакитна Десна", "Пролісок", "Мрія", регіональний центр українців "Дніпро", "Центр національної культури українців Зауралля "Ясен", товариство "Україна-Сейм", українське земляцтво "Дніпро", земляцтво українців Поволжя, "Київська Русь", товариство української культури "Промінь", товариства "Світанок" і "Криниця".

avatar
8
Окрім іншого, зазначає російський Мін'юст, у порушення статті 43 закону співголова організації Валерій Семененко 4 січня 2010 року від імені організації взяв участь у публічному виступі в прямому ефірі Радіо "Свобода", 27 квітня 2010 року від імені організації взяв участь у програмі "Свобода думки" в ефірі "5 каналу". Як каже молодь -- капєц!
avatar
9
Да я не собираюсь выяснять кто прав, а кто виноват в этом конфликте, лишь потому, что каждый себя выгораживает, и правды не найдёшь.
А вот то, что в чужой монастырь со своим уставом не ходят, так это надо помнить всегда.
И ещё одно скажу. Наше государство не способно защитить украинцев у себя дома, а не то, что где-то за границей. И эта безответственность за своих граждан появилась (зародилась) не сегодня или вчера, а 20 лет спустя. Не до этого сейчас мужам государственным – ведь делёж «пирога» ещё не окончен.
avatar