реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

ЛІКУВАЛЬНІ «ГРЕЧАНІ РЕЦЕПТИ»

Коли печія, пожуйте дрібку зеленої гречки.
У разі болю в попереку гречані крупи пропарюють у духовці і кладуть на спину як компрес.
Гречкою лікують жовтяницю. Хворого натирають рідкою гречаною кашею, після цього він повинен полежати 2 години в теплі.
За хвороб горла розігріту на сковороді гречку насипати в панчоху й обв’язати навколо шиї.

Гречка швидко та без болю лікує нариви, фурункули, чиряки. Пожовану сиру гречку розкласти на марлю і прикласти до хворої ділянки. Можна застосувати і такий рецепт: гречку підсмажити на сковороді, подрібнити на кавовому млинку і змішати з водою до клейкої маси. Прикладати до запаленої ділянки шкіри на 15—20 хв.
Гречка з кефіром допоможе підшлунковій залозі. Для цього 1 ст. л. гречаного борошна (гречку розмолоти на кавовому млинку) залити склянкою кефіру і залишити на ніч, вранці з’їсти замість сніданку.

Щоб почистити підшлункову залозу, потрібно взяти 1 склянку гречаних крупів, ретельно перебрати і промити, залити 0,5 л кефіру і залишити на ніч. Через 12 годин, вранці, суміш гречки з кефіром розділити на дві порції. Одну порцію з’їсти замість сніданку. Другу — за 2 години до сну. Так робити протягом 10 днів. Потім зробити 10-денну перерву і знову 10 днів вживати гречку з кефіром. Курс лікування — 1 місяць. Проводити таке очищення можна 1—2 рази на рік. Та тут слід бути обережним, бо таке лікування може бут корисним лише людям зі здоровим травленням. У разі запалення печінки будь-яке самостійне очищення категорично заборонено, а вживання сирих крупів протипоказано. Інакше замість очищення підшлункової залози можна отримати її запалення. Тому перед тим, як розпочати лікування, слід проконсультуватися з лікарем.

Підвищити рівень гемоглобіну в крові та позбутися анемії допоможе такий засіб: перемолоти на млинку для кави трохи підсмажених на сковорідці гречаних крупів і приймати по 2 ст. л. 4—5 разів на день, запиваючи теплим молоком. Можна скористатися і таким засобом: 1 склянку гречки перемолоти на кавовому млинку, додати 1 склянку волоських горіхів (теж перемолоти), 1 склянку меду. Все ретельно перемішати, отримаємо таку собі халву. Приймати по 1 ст. л. 2—3 рази на день.

Виразка. Сиру гречку перебрати і злегка підсмажити на сковороді. 3—4 ст. л. крупів звечора залити 10 ст. л. окропу (бажано в термосі). Їсти таку порцію щоденно на перший та другий сніданок. Курс лікування — від 1 тижня до 1,5 місяця (залежно від самопочуття).

У разі атеросклерозу допоможе гречаний кисіль. Гречані крупи слід перемолоти на кавовому млинку, 3 ст. л. отриманого борошна розвести в 300 мл холодної води, проварити кілька хвилин, постійно помішуючи. Цей кисіль рекомендують приймати протягом 2 місяців по склянці двічі на день.
У разі опіків підсмажену до жовтого кольору гречку, змелену на кавовому млинку, розвести водою до сметаноподібного стану і змащувати ушкоджені ділянки.

Гречка помічна за набряків ніг та судом литкових м’язів. Зелену гречку слід промити, висушити і перемолоти на кавовому млинку. Приймати по 1 ст. л. гречаного борошна щоденно.

Гречане просіяне борошно може слугувати чудовою ніжною присипкою для вашого малюка.
Спеціалісти із рефлексотерапії рекомендують приклеїти гречані зерна до гумового килимка і ходити по ньому босоніж кілька хвилин на день, така терапія є профілактикою будь-яких хвороб. Адже відомо, що на ступнях ніг міститься багато біологічно активних точок, впливаючи на які, можна налагодити роботу внутрішніх органів. А загострені гречані зерна — це чудовий масаж.

Ці та інші рецепти -- в газеті "Біла хата". Передплата -- по Чернігівській області.




Теги:гемоглобін, гречка, набряки, виразка, Біла хата, поради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar