реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Левки не здаються!

Шановні читачі газети «Сіверщина»! Звертається до вас невеличке українське село Левки Прилуцького району. Нас, постійних мешканців, усього 41 особа. Усі — пенсійного віку. Але дух патріотизму та біль за наше рідне село не зникли. Боляче дивитись на наші занедбані та покинуті на самовиживання села.
Посеред нашого села багато років існує пустир, порослий бур’янами, вище від зросту людини. Соромно слухати докори інших людей, що ми допустили таку недбалість. І от наша громада вирішила на пустирі посадити парк. Але не просто посадити дерева, а за законом паркового дизайну. Вже з осені 2010 року на площі під насадження було знищено бур’яни. Допоміг нам у цьому депутат Прилуцької районної ради В.Зуєв.

Протягом весни та літа цього року площа буде окультурюватись. А вже у вересні – жовтні ми посадимо перші саджанці. Плани великі. Обробіток земельної ділянки обіцяє наш орендар — ТОВ «Хлібодар». Сподіваємось, що до нашої акції «Відроди рідне село» долучиться і районна влада.
Тож ми хочемо звернутись до всіх небайдужих людей, організацій, підприємств, просто патріотів нашої рідної України про посильну допомогу.

Особливо звертаємось до політичних партій сьогодні, бо завтра будуть якісь вибори, то ви будете звертатись до нас. Ми приймемо будь-яку допомогу: моральну, фінансову, пораду про парковий дизайн, допомогу саджанцями дерев та кущів. У нас є саджанці дуба, липи, берези, тополі, символа України – калини. Хотілось би мати червоноплідну горобину, тую пірамідальну.
Хто бажає долучитись — будь ласка! Особливо звертаємось до мешканців Прилуччини.

Шановні земляки! На прикладі нашого села Левки давайте покажемо всій державі, що ще не вмерло українське село. Хай буде соромно деяким представникам влади, чиновникам за свою бездіяльність щодо колиски України — села!

Коли масово вирубуються ліси, паркові зони у містах, стоять занедбані сквери. У маленькому селі, де зелені насадження виросли такі, що хат не видно, надумали ще й парк посадити. Громада сказала «так», якщо нам і не допоможе ніхто — парк буде! Нам допоможе Господь Бог!

Ми, віруючі люди, просимо помолитися за те, щоб Господь Бог дав нам сили й терпіння, та благословити на добру справу. Ми обов’язково будемо запрошувати Церкву для освячення місця під насадження.
Ще у наших планах — спасіння водойм на території села.

Ми збираємо кошти самі. У нас є свій касир та ревізійна комісія. Без дозволу громади жодна копійка не буде витрачена не за призначенням.

Реквізити банку: ВАТ «Ощадбанк» 0221/0000
Код банку 343154
Вклад: до запитання
Рахунок №163773
Валько Микола Григорович
Пишіть на адресу: Валько М.Г., вул. Дорошенка, 4, с. Левки, Прилуцький район, Чернігівська обл., 17540.
Телефонуйте: (066) 586-03-99.

Микола ВАЛЬКО, Прилуцький район




Теги:Прилуцький район, вимирання села, Левки, парк, відродження села


Читайте також



Коментарі (0)
avatar