реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Лєнін у Варві не був - Руслан Марцінків

18 грудня 2013 року відбулася чергова сесія Варвинської селищної ради шостого скликання. Народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Чернігівщині Руслан Марцінків офіційно звернувся до голови селищної ради з вимогою винести на розгляд депутатів селищної ради питання про знесення пам'ятника Лєніну.

У 80-ті роковини Голодомору в центрі селища стоїть пам'ятник Лєніну – особі, яка жодного разу не відвідувала ні Варву, ні навіть Чернігівську область. Натомість, ця істота є символом совєцької окупації та Голодомору. Тому, на виконання указів Президента України №250/2007 від 28 березня 2007 року та №856/2008 від 25 вересня 2008 року у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні я прошу депутатів розглянути питання про знесення пам'ятника Лєніну", – заявив Руслан Марцінків.

Після довгого обговорення місцеві депутати вирішили створити відповідну комісію для вивчення даного питання та в лютому місяці наступного року винести його на голосування.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:пам'ятник Леніну, Руслан Марцінків, свобода, Варва


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ленін у Варві не був. Але справа його жила і діяла у Варві якихось 70 років. І дещо після себе залишила. І цей період з історіії Варви не викреслити.
avatar
2
Це підміна понять. Чи стоятиме пам'ятник деінде, чи ні - історичні події відбулися. Мова про інше - публічно цей символ нам сьогодні як більмо на оці.
avatar