реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Лауреатів премії Коцюбинського вшанували у Чернігові

Вже традиційно з 1991 року до дня народження Михайла Коцюбинського в обласному центрі відзначають кращих митців, чиї літературні, наукові чи культурні досягнення пов’язані з Чернігівщиною – краєм, де протягом 15 років жив та працював письменник.

Сьогодні, в день 160-річчя класика української літератури привітали лауреатів в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм Іван Ващенко, заступник голови ОДА та перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш. Про це повідомляє сайт ОВА.

«Вже тридцять третій раз ми збираємося на день народження Михайла Коцюбинського, щоб відзначити кращих митців Чернігівщини. Визначний культурний, громадський діяч зробив великий внесок у розвиток літератури. Премія його імені покликана підтримати та сприяти розвитку митців нинішнього покоління», – наголосив Іван Ващенко.

Серед цьогорічних лауреатів в номінації «Поезія» за книгу «Передмовчання» – молодий поет Станіслав Новицький, який наразі перебуває у лавах Збройних сил України.

Ще з-поміж нагороджених обласною премією імені Михайла Коцюбинського у п’яти інших номінаціях:

Василь Пабат за книгу «Світло далекої зірки» – номінація «Проза»;

Олександр Коваленко, Ганна Доманова, Юрій Мицик за книгу «Чернігів магдебурзький: законодавчі та публічно правові акти XVII - XVIII ст.» – номінація «Народознавство»;

Юрій Муквич, за значний внесок у розвиток театрального мистецтва – номінація «Театральне мистецтво»;

Дует сестер Інни та Тетяни Чабан за багаторічну творчу діяльність у жанрі співаної поезії – номінація «Музичне мистецтво»;

Наталія Войстрикова за цикл художніх робіт, присвячених українській тематиці та за відродження старовинних технік народного мистецтва – номінація «Декоративне та образотворче мистецтво».



Теги:Василь Пабат, сестри Чабан, Юрій Муквич, премія Коцюбинського


Читайте також






Коментарі (0)
avatar