реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Курська операція в оцінці Пентагону

Міністерство оборони США вважає контрнаступальні дії російських військ у Курській області «незначними» і готове надалі надавати підтримку Україні, щоб стримувати російські операції, в тому числі і на Курщині, сказав 12 вересня речник Пентагону, генерал Патрік Райдер.

«Ми бачили, як російські підрозділи починають намагатися провести якийсь контрнаступ в Курській області. На даному етапі, я б сказав, що це, знаєте, незначні зусилля, але очевидно, що ми стежимо за цим», – розповів він на брифінгу журналістам.

Райдер додав, що Збройні сили України повинні мати необхідні сили і засоби на лінії фронту, такі як бронетехніка і артилерійські боєприпаси, щоб мати змогу стримувати будь-які російські операції, наприклад, під Покровськом і в інших місцях на полі бою, в тому числі в Курській області.

«Зрештою, саме українці, розробляючи плани своєї кампанії, вирішуватимуть, як вони збираються використовувати ці сили. Але, безумовно, наша увага зосереджена на забезпеченні їхньої (України – ред.) перемоги і на тому, щоб вони мали перевагу, коли і якщо вони вирішать сісти за стіл переговорів», – наголосив речник Пентагону.

Раніше повідомлялося, що операція мала на меті покращити позицію Києва у разі мирних переговорів. Аналітики також припускають, що операція спрямована на те, щоб донести до росіян серйозність неспровокованого вторгнення в Україну.

Це стало першим іноземним вторгненням на територію Росії з часів Другої світової війни.Радіо Свобода



Теги:ЗСУ:, пентагон, широка війна, Курська операція


Читайте також






Коментарі (0)
avatar