реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

«Круглий» стол з екології тривалістю 20 хвилин – маємо «галочку»?

24 березня 2011 року через брак учасників тільки 20 хвилин тривало засідання «круглого» столу в Орхуському центрі при Державного управлінні охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області (за адресою: м.Чернігів, вул.Малясова, 12). Передбачалося обговорити питання проведення державної та громадської екологічних експертиз об’єктів господарської діяльності, що плануються до будівництва на території м.Чернігова та Чернігівської області.

Організатори заходу обіцяли, що керівництво та спеціалісти Держуправління охорони навколишнього природного середовища висвітлять основні вимоги природоохоронного законодавства в сфері проведення екологічної експертизи та датуть відповіді на питання, що хвилюють громадськість.
Як повідомили організатори заходу, було запрошено представників громадських організацій та громадськості, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, регіональних, місцевих ЗМІ та всіх бажаючих.
Однак, як з’ясувалося, керівництва Держуправління в особі начальника С.В. Гороновича та його першого заступника І.Ф. Чікірісова на «круглому» столі не було через їх участь у колегії облдержадміністрації.
Шкода, що «промахнулися» з датою проведення заходу.
Тож їх відсутність компенсували аж шість працівників Держуправління (Т.Г. Дадашева, С.Ф. Батюта, Є.О. Воловатова, І.І. Галєєв, В.Ю. Ганжа, С.В. Цакун) та заступник начальника екологічної інспекції області Т.Г. Дзюба.
Інші учасники: кореспондент газети «Деснянська правда» В. Назаренко, журналіст із обласного телебачення та заступник голови обласної організації Української Народної Партії С. Соломаха «представляли» громадські організації та громадськість, органи державної виконавчої влади та місцеве самоврядування.
Виникає низка питань.
Може це громадськість у нас не активна або втомилася від безплідності спілкувань з працівниками Держуправління охорони навколишнього природного середовища ?
Чи абсолютно не цікавить посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування покращення умов залучення інвестицій в область?
А може бракує кваліфікації керівництву управління організувати плідне спілкування як з громадськістю, так і з органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування?
А обговорити є що.
Хоча б права громадян і місцевих органів влади при проведенні державної екологічної експертизи господарської діяльності відповідно до нового Положення про Систему державної екологічної експертизи, щойно затвердженого наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища № 72 від 12 березня 2011 року.
І не тільки…

Сергій Соломаха

На світлині зліва направо
Т.Г. Дадашева, С.В. Цакун, Т.Г. Дзюба, С.Ф. Батюта, , І.І. Галєєв, Є.О. Воловатова, В.Ю. Ганжа.









Коментарі (0)
avatar