реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Кривава риболовля браконьєрів

Рекордну кількість риби знищили жителі с. Бобрик Ніжинського району. 14.11.2011 року о 1.30 хвилин ночі працівниками Чернігівдержрибоохорони спільно з працівниками УМВС України в Чернігівській області затримано браконьєрів, які на р. Десна поблизу с. Авдіївка Куликівського району здійснювали лов риби із застосуванням вибухівки. Про це повідомив Віктор НАЗАРЕНКО, інспектор управління охорони і використання водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Чернігівській області.
Прибувши до господарства рибоохорони я був шокований, більше 300 кілограмів риби було розкладено на асфальті. У багатьох рибин від вибухів, був пошкоджений навіть тулуб, поруч із рибою розміщувалися речи у знищувачів риби – човен, мотор з нього та ехолот завдяки якому вони визначали «ями» - місце зимівлі риби.
«Кожну осінь на водоймах області починають лунати області, - розповів Віктор Нахаренко, - риба збирається в ями на «зимування» і тут вже їх чекають браконьєри. Ми боремося з цим ганебним явищем».
Рибоохоронці підрахували кількість рибин, що здобули тої ночі живоглоти: судак -49 штук, щука - 12 штук, сом - 152 штуки, лящ – 18 штук, плоскирки – 203 штуки, чехоні -20 штук, синця - 5 штук, підуста – 1 штука, та занесеної до Червоної книги України стерляді – 5 штук. До речі минулого року мальків стерляді випустили в Десні брянські природолюби. Це єдина риба виду осетрових, що живе в Десні, ціна її висока гривень 500-600 за штуку.
Героями цього дня виявилися старший інспектор рибоохорони Віктор Лепеха та Віктор Макаревич начальник відділу рибоохорони, які отримавши оперативну інформацію залучили працівників водної міліції, ДАІ, куликівського райвідділу.
- «Цього року це перший такий випадок, шкоди завдано рибному господарству України на суму 20 340 гривень. Загалом це найбільша за масою партія риби вилучена у браконьєрів, щодо фінансової складової то найбільша була сума збитків на 27 000 гривень, але там риби було більше по кількості, а по вазі менше. Найстрашніше те, що це тільки 10% тої риби,а то йменше, що було знащено вибухівкою, решта пішла вниз по течії або залишилась на дні - пояснив Віктор Лепеха».
На думку експертів вибухи тої ночі лунали на п’ятьох ямах-зимівниках.

Олександр ЯСЕНЧУК





















Коментарі (1)
avatar
1
А де хочь якась інформація про затриманих?
avatar