реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кримінальні провадження у Сновську

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактами ймовірного привласнення чиновниками Сновської міськради зібраних коштів для купівлі автомобіля для ЗСУ, а також незаконної рубки дерев у цій громаді.
Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

Пікап для ППО
Мова йде про купівлю автомобіля для бійців ППО ЗСУ в Чернігівській області, на який добровільний збір коштів ініціювала Сновська міська рада серед працівників своїх структурних підрозділів.

"Працівники колективу міської ради у місті та селах громади зібрали 98 160 гривень, працівники освіти – 51 300 гривень, колектив КНП «Сновська ЦРЛ» – 32 900 гривень, працівники культури – 15 000 гривень, колектив Територіального центру – 11 000 гривень, колектив фінвідділу – 8 300 гривень та колектив КНП «Сновський ПМСД» – 3 500 гривень. Приватний підприємець, депутат обласної ради Олександр Якубін передав на купівлю авто 15 000 гривень. Загалом було зібрано 235 160 гривень", — йдеться у повідомленні міськради від 24 січня 2024 року.
Також тоді у міськраді повідомляли, що автомобіль придбали у Київській області за погодженням з військовими й за їх безпосередньої участі. Повнопривідний пікап 2008 року випуску коштував 120 000 гривень, на оформлення документів витратили 1 000 гривень, на заправку пішло 3 330 гривень. Залишок — 110 830 гривень

У матеріалі Челайну місцеві жителі громади зазначають, що придбаний автомобіль нібито коштував на 1 000 доларів США дешевше, аніж той, на який збирали кошти.

Наразі, за словами голови громади Олександра Медведьова, працівники міської ради, яким довірили за зібрані кошти купити авто для ЗСУ, не надали ніяких документів, які б підтверджували вищезгадану вартість авто, та не відповіли на інші питання щодо цієї закупівлі. Двох з них Медведьов вже звільнив.

"Троє фігурантів справи відразу після зборів пішли на лікарняний, під час якого роботодавець не має права звільняти працівників. На сьогодні двоє працівників відділу благоустрою, які закрили лікарняні, звільнені за згодою сторін. Начальник відділу благоустрою – матеріально відповідальна особа, буде звільнений після передачі матеріальних цінностей, про що я вже підписав розпорядження. Начальник юридичного відділу буде звільнений 9 лютого (з метою присутності на сесії), про що також є моє розпорядження", — йдеться у повідомленні Медведьова.
Вирубка дерев
Також голова громади прокоментував незаконну вирубку дерев на території громади.

"Щодо ситуації з випилюванням дерев біля автошляхопроводу. Міська рада ніяких дозволів на це не давала. Цим питанням зараз займаються правоохоронні органи. Саме вони мають дати правову оцінку діям працівників міської ради. І якщо будуть доведені факти зловживання, то винні обов’язково мають бути покарані".
Поліцейські відкрили кримінальні провадження:

за ч. 4 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем під час воєнного стану) із санкцією статті, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
за ч. 1 ст. 246 ККУ (незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду) із санкцією статті, яка передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів (17 000-25 500 гривень, — ред.) громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Суспільне\ Новини



Теги:виубка дерев, Сновська громада, Медведьов, Сновська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar