реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Крим - не тільки всеукраїнська черінь...

Давно казав, що Крим для України не тільки всеукраїнська черінь, але й щит супроти радикального терористичного ісламу. Московити зруйнували цей щит для незалежної України. Але - не всьо то золата, што блєстіт...

Чим Крим виявився для Росії - ще побачимо. Проте вже зараз вимальовується нова якість окупованого Криму, як особливого форпосту боротьби за Україну. Це показало затримання окупантами архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (Куща). Одне те, що архієпископ української Церкви лишається в Криму і служить там - уже феномен, незручний для секти Ґундяєва і Кремля. Мимоволі владика стає центром морального опору окупантам.
Друге - зразу ж захищати православного владику приїхав кримсько-татарський адвокат Еміль Курбедінов разом з росіянином - адвокатом Полозовим. І це у неділю! А на святкуванні 90-річчя Патріарха Філарета голова меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров розповів вражаючий факт, коли на заклик до кримських татар принести по каменю для будівництва у Сімферополі соборної мечеті, одним із перших прийшов православний український архієпископ Климент з кліром і кожен з них приніс по каменю. Вражаюче!

Вийшовши зполіції після затримання, владика Климент подякував всій Україні за підтримку, але - наголосив, що просить в російської уповноваженої з прав людини Москалькової (відповідне прізвище) організувати безперешкодне його відвідання українців - політв'язнів. Тобто він не заспокоюється і що робити окупантам? Тим паче, що він приходить на суди до кримських татар - мулла не приходить, а архієпископ приходить!

Таким чином, Крим таки лишається щитом України і ...симптомом розпаду Росії.

...Я ж пригадую, як владика Климент супроводжував тіло нашого єпископа Никона, що раптово помер у Криму. Особливо вражало, коли він наказав служити так, ніби Всіхсвятська парафія зустрічає свого архієрея (труна з тілом якого стояла посеред храму), а сам приєднався вже, як гість...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, розпад Росії, Крим, архієпископ Климент


Читайте також



Коментарі (0)
avatar