реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Краще пізно...

У Росії розпочали збір підписів проти війни з Україною. Ініціаторами та першими підписантами Заяви прихильників миру проти Партії Війни у ​​російському керівництві виступили відомі вчені, правозахисники, музиканти та актори.

Заява під назвою «Лишень би не було війни» та список перших підписантів були опубліковані на сайті видання « Эхо Москвы» .

«Наша позиція гранично проста: Росії не потрібна війна з Україною та Заходом. Нам ніхто не загрожує, ніхто не нападає. Політика, заснована на просуванні ідеї такої війни – аморальна, безвідповідальна та злочинна, і не може вестись від імені народів Росії», — говориться в тексті заяви.

Серед підписантів люди, які давно й послідовно виступають проти російської агресії в Україні – Андрій Макаревич, Лія Ахеджакова, Григорій Явлінський, Лев Гудков, Ігор Чубайс та ін. Проте не дивує, що більшість прізвищ - неросійські, бо росіяни, в масі своїй і в особах своїх видатних представників - за війну, на всі авантюри путінського керівництва. Автори заяви намагаються розділити керівництво Росії на партії миру і війни - назагал наївно, але хай буде й так...

Зрештою, й заява запізнилася років так на вісім, з часу першого нападу Росії на Україну у 2014 році...
Але - спасибі хоч за це...

Василь АВДІЙ



Теги:Василь Авдій, російсько - українська війна, Ехо Москви, ліберали


Читайте також



Коментарі (0)
avatar