реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Козацька громада вшанувала директора Інституту історії грамотою та іконою

Сьогодні козацька православна громада Катерининської церкви вручила директору Інституту історії, етнології та правознавства імені О.Лазаревського Олександру Коваленку грамоту та ікону Покрови Пресвятої Богородиці з предстоящими кошовим отаманом Петром Калнишевським та писарем Іваном Глобою.

Їх вручив священик Євген Орда: "Я часто буваю на фронті і там зустрічаю ваших випускників, один навіть став комбатом. Тож ваш заклад готує патріотів і за це ми Вам хочемо подякувати".

Голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний пригадав, як ще коли "Просвіта" у кінці 1980-х ркоів організувала курси українознавства, то О.Б.Коваленко на заводі автозапчастин прямо говорив: "Єдина спільність радянський народ - це така ж вигадка, як і спльна колиска трьох народів Київська Русь". нагадаємо, що це був час компартії і КДБ...

Директор Інституту Олександр Коваленко прийняв ікону, поцілувавши її, і запевнив представників козацької громади Віктора Левченка, Андрія Лісового та Валерія Ключника, що ікона буде в одному з навчальних залів надавати наснагу для навчання і виховання достойних українців.



Теги:Інститут історії, чернігівська Просвіта, Катерининська церква, Олександр Коваленко, козацька громада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar