реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Консультації "Білої хати". Комфортна їзда: щоб не засліпили

Безпека життя пасажирів і самого водія залежить також від комфортної їзди. А комфорт досягається не лише якісним покриттям дорожнього шляху, ввічливістю інспекторів, маркою автомашини, а й такими аспектами, як вплив світла на очі водія. Це особливо важливе влітку, коли сонячні промені або зустрічні авто (в темну пору доби) завдають йому додаткових проблем. Аби мінімізувати цей негативізм, існують спеціальні окуляри для водіїв.
Про це розповідає лікар-офтальмолог магазину «Оптика» (м. Чернігів, вул. Щорса, 20) Ірина ДЕЙНЕГА.

— Існують спеціальні автомобільні окуляри із жовтими лінзами, які не пропускають синю частину спектру. За рахунок поліпшення контрасту й деталізації об'єктів жовті лінзи покращують видимість у далечінь і в погану погоду.
Лінзи жовтого кольору називають ще «антифарами». Виробники стверджують, що вони істотно знижують інтенсивність дії сліпучого світла фар зустрічних машин за несприятливих погодних умов. При яскравому сонці водій бачить обстановку на дорозі набагато гірше, ніж при освітленні середньої інтенсивності. Йому заважають не тільки прямі сонячні промені, а й відблиски блискучих предметів. Поліпшити ситуацію допоможуть спеціальні окуляри з поляризаційними фільтрами — вони послаблюють світло, відображене під певним кутом від плоских поверхонь. Відблиски від горизонтальних поверхонь (мокра дорога, лобове скло, капоти зустрічних машин) у них докучають менше. Поляризаційні окуляри відомих фірм, як правило, не спотворюють природні кольори, запобігають втомі очей і збільшують контрасність.
Від редакції.
Окуляри-«антифари» можна придбати в аптечній мережі магазинів «Оптика».
Газета "Біла хата"



Теги:консультації, Авто, окуляри, шлях, Газета, водії, Біла хата, дорога


Читайте також



Коментарі (0)
avatar