реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Конкурс юних талантів

Конкурс юних талантів, організований свого часу ДПА України під назвою «Податки очима дітей», набуває все більшої популярності серед школярів міста.
Нагадаємо, що проводиться захід за кількома напрямками дитячої творчості. Це – художні твори, твори декоративно-прикладного мистецтва та літературні твори. Конкурсанти надають індивідуальні творчі роботи до податкової інспекції та чекають результатів, винесених журі. До участі залучені не лише діти, а й вчителі, батьки, бабусі та дідусі авторів робіт.
Щодня до відділу масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові надходять такі роботи. Приміром, директор дитячої художньої школи Тамара Пільчевська коментує цю подію так: «Вже кілька років поспіль учні нашої школи завдяки роз`яснювальній роботі міськіх податківців у напрямку розвитку податкової освіти ретельно вивчають історію діяльності органів Державної податкової служби України, висвітлюють власну позицію бачення її розвитку».
Молоді митці віком від 9 до 15 років не просто беруть участь у конкурсі, а й виховують у собі патріотичні почуття. Для них важливість сплати податків – позиція у цивілізованому суспільстві.
Шкільна молодь представляє генерацію майбутніх платників податків, знайомиться з основами податкової системи України, видами податків, їх роллю в забезпеченні добробуту держави та кожної родини. З упевненістю можна констатувати, що це – важливе духовне надбання українського народу для підростаючого покоління.
Такій вид змагань, як конкурс «Податки очима дітей», розвивають інтереси й творчі здібності молоді.
Розуміємо, що кожна робота школярів – то лише маленька часточка загального процесу реформування нинішньої системи та майбутніх систем усіх сфер життя, у тому числі й сфери податкового обслуговування населення. А сумарна кількість подібних «часточок» – можливість не піддавати сумніву справжню громадянську позицію нової генерації платників податків.
Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar