реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Коні "Отамана" — справжнє свято

З давніх пір у козака найвірнішим другом був саме кінь. Розумний, у бою виручить, у господарстві допоможе і одночасно лікар — душу вміє лікувати.

…У селі Черниш Чернігівського району відкрилась перша кінно-спортивна школа для дітей із сіл Черниш, Клочков та селища Седнів. Відбулось це завдяки голові благодійного фонду «Отаман» Олександру Овдію.
Непростим був шлях до створення цієї структури. На руїнах колишньої конеферми із 200 коней, яких нелюди в 1990-ті роки продали за ціною 300-500 гривень (за одну тварину) на ковбасу, тепер діятиме справжня спортивна школа з іподромом. А щоб ви знали, нині ціна хорошого коня починається від $ 3000...

Відкрили свято для громади села кіннотники із м. Славутича, котрі яскраво продемонстрували глядачам, що таке конкур, виїздка, рись під сідлом та галоп.

Призи отримали Юлія Семененко з м. Славутича, яка виступала на коні Генріх — у конкурі, Тетяна Мартинова з Чернігова, вершниця Пчілки — в конкурсі амазонок, Сергій Луговський із с. Черниш проїхав на Пчілці риссю та галопом.

Найбільше задоволення отримали діти, бо вони швидше, ніж дорослі, відчули добру енергію від коней. Також для них був сюрприз від кондитерської фабрики «Стріла».

Відтепер спортивну школу підтримуватимуть товариство «Колос» та благодійний кінноспортивний фонд «Отаман». Голова цього фонду Олександр Овдій тепер мріє підготувати чемпіона України. До речі, щоб ви знали, нині хороший кінь коштує від 3 тисяч доларів і вище, не враховуючи витрат на його утримання.

Валерій СЕНЧУК,
Чернігівський район.
Фото автора.




Теги:Олександр Овдій, фонд Отаман, кінно-спортивна школа, Чернігівський район, коні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar