реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Концерт для воїнів АТО та їхніх родин у Борисоглібському соборі

2 травня, у суботу, о 15.00 у Борисоглібському соборі (на Валу) відбудеться безкоштовний концерт для воїнів АТО та їхніх родин.

У виконанні Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського звучатимуть українські народній пісні в обробці Леонтовича, Стеценка, Кошиця, Лисенка, Авдієвського та українська духовна музика.
Художній керівник та головний диригент Іван Богданов.

Концерт організовується за сприяння Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Довідка
Фахівці вважають Борисоглібський собор ХІІ ст., пам’ятку архітектури національного значення, одним з найкращих акустичних залів Чернігова. Тут, у будинку хорової спадщини, проводять концерти духовної музики кращі творчі колективи з різних міст України та з-за кордону.

Академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського створений 1996 р. До 2010 р. колектив очолював Любомир Бондарук. Під його керівництвом камерний хор здобув «Гран Прі» конкурсу камерних хорів «Ялта-Вікторія 2001», став лауреатом Міжнародних хорових фестивалів: «Мрія-1999» (м. Львів), «Передзвін-2000» (м. Івано-Франківськ), «Карміна-2000» (м. Глівіце, Польща).

Колектив, що об’їхав багато міст України, виступав у Німеччині, Росії, Польщі та інших країнах світу, виконує хорову музику вітчизняних та закордонних композиторів від XVI до XXI століття. В основі репертуару — потужний пласт вітчизняної хорової творчості. Не випадково один з перших проектів, здійснених камерним хором, мав назву «Україна музична» і був присвячений спадщині Д. Бортнянського, М. Березовського, А. Веделя, М. Вербицького. Втім, камерному хору імені Дмитра Бортнянського до снаги не лише класичний спадок, але й сучасна хорова музика. До золотого фонду репертуару колективу увійшли твори, зокрема, Я. Цегляра, Л. Дичко, Л. Колодуба, А. Гнатишина, В. Мужчіля, Ю. Свідера, О. Некрасова.



Теги:хор імені Бортнянського, духовна музика, АТО, академічний спів, Борисоглібський собор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar