реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Колишній голова РДА зізнався в хабарництві

В Ніжині судять колишнього голову Бобровицької райдержадміністрації Миколу Супруна. Прокуратура обвинувачує екс-чиновника в отриманні 45 тисяч гривень неправомірної вигоди за сприяння у вирішенні земельного питання одному з місцевих підприємців.

На першому судовому засідання Микола Супрун зізнався в тому, що брав гроші і навіть розкаявся у вчиненому.

«Це моя глибока помилка і моя халатність. Я не думав, що це провокація. Я визнаю свою помилку, але я діяв так, бо для мене дуже важливим був саме цей проект, - виправдовується колишній голова РДА. – Я переступив закон, проявив недбалість. Вину свою визнаю і щиро розкаююсь. Куди я планував перерахувати гроші, я одразу ж пояснив слідству».

Чиновник пояснив, що кошти він планував перерахувати на рахунок однієї з чернігівських фірм за виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва палацу урочистих подій у Бобровиці. Під час судового засідання з’ясувалося, що розробка проекту трималася на доброму слові, а плани майбутнього будівництва не були закріплені договірними відносинами.

Суд над колишнім головою Бобровицької райдержадміністрації Миколою Супруном тривав більше п’яти годин. Суддя Юрій Куровський дуже прискіпливо розбирав кожну обставину справи. Основного свідка і заявника допитували більше години. Варто відмітити, що адвокат свій хліб відпрацьовує. Він настільки заплутав свідка, що суддя та прокурор вирішили викликати його наступного разу для паралельного допиту з іншим свідком.

Під час судового процесу вдалося з’ясувати, що письмового договору між виконавцем робіт та замовником укладено не було. Умови з проектантом обговорювали лише в усній формі. Незважаючи на плани оздоровлення району та наявного інвестора, жодних офіційних розпоряджень голова РДА з цього приводу не видавав і це при тому, що будівля РАЦСу є державним об’єктом.

Тому природно, що у судді виникло багато суміжних запитань, на які обвинувачений не зміг дати обґрунтованої відповіді. Наприклад, як без належного оформлення договірних відносин можна виконувати проектні роботи? Що це за договірні стосунки без визначення термінів і розміру оплати? Чи часто очільник району розносить свої розпорядження по підприємцях? Про яку готівку могла йти мова, коли розрахунок із фірмою-проектантом
мав відбутися через безготівковий рахунок?

У будь-якого мислячого громадянина виникає логічне запитання: якщо в бюджеті немає грошей навіть на розробку проектно-кошторисної документації, то де взяти мільйони на будівництво? Яка доля перинатального центру районної лікарні, на який, за словами Миколи Супруна, пішло 100 тисяч гривень (також спонсорських)? Де взяти мільйони на його будівництво?

Зрештою, на ці та багато інших питань обвинувачений у хабарництві колишній голова РДА Микола Супрун зможе дати відповідь вже 17 грудня. Тоді ж суд планує допитати ще трьох фігурантів кримінальної справи.

Віталій НАЗАРЕНКО



Теги:Віталій Назаренко, хабарництво, Корупція, Бобровицька РДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar