реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Коли будете "кварталити" Церкву...

Є такі люді, що люблять зверхньо і, як вони думають, дотепно пожартувати про Церкву.

Вони люблять в стилі "кварталу 95" потролити попів, мовляв: "яка від них, дармоїдів, користь? Щось бубнять, кадилом машуть, "стрижуть бабло", в дзвони б'ють, заважають людям спати, краще б чимось корисним зайнялись! Понабудували церков на кожному кутку, яка користь від того, скільки грошей перевели марно, краще б бєдним людям роздали!"...

То давайте згадаємо!
30 листопада 2013 року.

Михайлівський Золотоверхий монастир відкриває браму людям, в основному студентам, побитим на Майдані "Беркутом", і дає їм прихисток. Дзвони монастиря, які заважають чувачкам спати, б'ють в набат, потім 11 грудня знов всю ніч б'ють в набат. При небезпеці Майдану і на похованнях загиблих Героїв Небесної Сотні дзвони монастиря б'ють знов і знов, щоб розбудити Гідність, щоб чувачки- персонажі "кварталу 95" ставали громадянами України.

Потім на довгі місяці монастир стає одним із осередків Революції Гідності, прихистком, шпиталем. Саме тут священики відспівували загиблих на Майдані, "машучи" кадилами.

А потім, навесні 2014, від стін тисячолітньої святині перші священики- капелани, разом з першими добробатами, йшли на Схід зустріти і зупинити ворога.

Всі роки війни монастир збирає і передає гуманітарну допомогу воїнам і потерпілим від агресії Росії.
Перш ніж починати "кварталити" Церкву- згадайте хоча б Михайлівський Золотоверхий монастир і усвідомте, що таких храмів нашої, Української Церкви- сотні по всій Україні.
Згадай-Те і Усвідом-Те!
Звичайно, якщо ви не чувачки...

Дмитро ПОВОРОТНИЙ



Теги:Михайлівський Золотоверхий, пцу, Революція Гідности


Читайте також



Коментарі (0)
avatar