реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Колаборантку судитимуть за т.зв. референдум

Служба безпеки України продовжує документування діяльності організаторів незаконного псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях України.

Слідчими Управління СБ України в Чернігівській області завершено досудове розслідування стосовно мешканки м. Антрацит, яка добровільно пішла на співпрацю з органами окупаційної адміністрації Луганської області.
Встановлено, що під час проведення незаконного референдуму у вересні 2022 року зрадниця виконувала вказівки представників так званої «лнр» щодо організації проведення голосування на одній з виборчих дільниць.

Зокрема, колаборантка координувала роботу «виборчої комісії», а також забезпечувала надання фейковому плебісциту вигляду законності та «достовірності» підрахунку голосів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 5 ст.111-1 (колабораційна діяльність). Санкція цих статей передбачає позбавлення волі до 10 років.
Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Досудове розслідування злочину проводилось співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.



Теги:СБУ, широка війна, колаборанти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar