реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кодування від України

По дорозі на роботу прямо з авта дав коментар для радіо "Промінь" про кодування супутникового телесигналу.

Говорили про те, хто пробує заробити на закодуванні. Розмірковували, що ця, вже третя спроба змусити користувачів платити, навряд чи буде успішною з точки зору бізнесу. Звісно, згадали і те, що велика частина телеканалів залишиться у вільному доступі, а кодуватимуть переважно розважальний контент.

Резюме: найвразливішими, тобто такими, хто не зможе придбати гаджети для декодування з фінансових чи навіть політичних міркувань стануть глядачі у Криму, на непідконтрольних та підконтрольних теренах Донбасу. Їм, на кого передовсім була і досі спрямована пропагандистська машина РФ, доведеться дивитися більше телебачення ворога.

І ще одна думка, яка з'явилася вже після ефіру: прагнення індустрії заробити в умовах війни хоч щось на поширенні сигналу своїх збиткових телеканалів, хоч цинічна, але зрозуміла. Але декодування - це не лише платна послуга. Це, передовсім, контроль і можливість визначати, який контент споживач отримає, а який ні. В контексті намагань протягнути через парламент т.зв. "антидезінформаційний" законопроєкт, це виглядає більш ніж промовисто.

Олександр ЧЕКМИШЕВ



Теги:радіо Промінь, інформаційний простір, декодування каналів, олександр Чекмишев


Читайте також



Коментарі (0)
avatar