реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Китайці вимагають від Росії повернути їм Владивосток та Тиву

Глава уряду Німеччини Ангела Меркель навряд чи сподівалася, що її дарунок керівнику КНР Сі Цзіньпіню викличе в Піднебесній таку бурю емоцій.

28 березня Меркель зі своїм чоловіком, який рідко показується на публіці, влаштувала китайському керівнику і першої леді КНР прийом на вищому рівні. Під час зустрічі обидві сторони обмінялися подарунками. Сі підніс подружжю Меркелів комплект порцелянових ваз, а його дружина - CD-диск із записом китайських народних пісень. Натомість фрау канцлер подарувала Сі Цзіньпіну "першу точну мапу Китаю", складену у Німеччині у 1735 році.

Виявилося, що до цього часу ця мапа була маловідомою у Китаю, а тому спричинила справжній вибух. З'ясувалося, що на цій історичній мапі дуже багато територій у даний час належать не Китаєві, а є частиною Росії. На час створення карти, у 1735 році, Китаєм правила маньчжурська династія Цин.

Як свідчить древня карта, до складу імперії Цин у той час входили російський Далекий Схід, Урянхайський край (Тува), місто Хайшеньвей (нинішній Владивосток), Сибір, а також Південно-Китайське море з усіма островами. Ця інформація, а також сама карта, яку відразу ж надрукували місцеві ЗМІ, викликала шквал емоцій китайських інтернет-користувачів.

Ось лише деякі з коментарів: "На прикладі Криму Росія нам дала хороший урок того, як треба відстоювати свої території". "Ця карта -- справжній скарб! Це цінний подарунок із глибоким змістом! Значення його важко переоцінити" "Нам прямо сказали, що з усіх країн Росія забрала найбільше наших земель". "Хай наші правителі уважно подивляться на цю мапу і зіставлять із нинішньою. Наскільки меншою стала наша країна! Хіба не соромно їм за це?"

І ніби у відповідь на реваншистський ажіотаж у Китаї Росія несподівано оголосила про початок повномасштабних командно-штабних маневрів військ, дислокованих у прикордонному Забайкальському краї. Під час маневрів росіяни, зокрема, відпрацьовуватимуть навики питання перегрупування і перекидання військ на территорію можливого супротивника. експрес



Теги:китай, російська окупація, розпад РФ, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Меркель рідко чоловіка показує ... мабуть він її соромиться
avatar
2
Пацани. Китай не Україна. Наваляє так, що будете тікать до Уралу.
avatar
3
Дурачье,создали прецедент,теперь отмазываейтесь,что это все исконно русское,если косые поверят в эту чушь
avatar
4
Меркель переиграла сама себя.В этой войне победителей не будет Россия просто уничтожит европу.Война так война.Россия помогла немцам соединится.
Для России такая ситуация полезна во многом.Импортозамещение и подъем экономики.Главное,что все местное дерьмо всплывает.
avatar
5
Старый советский анекдот "На китайско-финской границе все спокойно" похоже обретает реальные контуры.
avatar