реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Китай ще підігрує Росії

На сьогоднішньому засіданні Радбезу ООН на тему російської агресії проти України, серед іншого варто було звернути увагу на виступ міністра закордонних справ КНР Ван Ї.

“Ми повинні дотримуватися діалогу та переговорів. Основний пріоритет у тому, щоб сторони відновили діалог без будь-яких попередніх умов. Щоб вони були прихильні до діалогу не передбачаючи підсумку, щоб вони вели переговори, аби переговори могли принести результат і мир.”

Ну, війна це теж форма діалогу. Обмін ударами з обох "сторін" з непередбачуваним підсумком.

Отже, Китай не вірить у спроможність свого молодшого "товариша" досягнути "результату і миру" воєнними засобами, навіть після оголошеної напередодні мобілізації. І не хоче його повного розгрому українцями за допомогою Заходу. Тому закликає до переговорів агресора з жертвою "без будь-яких попередніх умов".

Саме це зараз і потрібне Путіну, закріпити за собою окуповані території через новий "діалог" - безсенсовний і беззмістовний. Китай не виступає відкрито на боці агресора, але приховано йому підігрує. Але з огляду на безпомічність і безнадійність Путіна дедалі більше дистанціюється від нього, уникаючи відповідальності як "світова держава".

Володимир ГОРБАЧ



Теги:російсько - українська війна, Україна - Китай, Володимир Горбач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar