реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хуцпа посла Ізраїлю, як відреагує наше МЗС?

Посол Ізраїлю в Україні назвав Степана Бандеру колаборантом нацистів. Героя України, якого нацисти арештували 5 липня 1941 року і який після Берлінської в'язниці з початку 1942 року по серпень 1944 року перебував у концтаборі Заксенгаузен.

Брати якого Олександр і Василь були замордовані нацистами у 1942 році, в концтаборі Освенцим.
Від польської влади Степан Бандера отримав сім пожиттєвих строків, від німецької - одиночну камеру в концтаборі, від московської - отруєну кулю за те, що був незламним патріотом України і все життя боровся за незалежність України. А сьогодні якийсь приблудний клєрк сміє його ганьбити, на 30 році Незалежності України, в її столиці Київі.

Зиновій ГУЗАР

Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон заявив, що один із ідеологів націоналістичного руху в Україні Степан Бандера нібито був спільником нацистського режиму. Такі заяви представники Ізраїлю роблять вже не вперше. Україні начебто час примиритися зі своїм минулим. Про це Ліон написав на своїй сторінці у твітері.

Скандальна заява Ліона – це вже не перший закид посадовця у бік діячів ОУН-УПА. У грудні 2020 року Ліон спільно з послом Польщі Бартошем Ціхоцкі опублікували заяву, у якій мовилося, що представники української влади “досі відзначають історичні події та їх постаті, які потрібно раз і назавжди засудити”. Причиною обурення посадовців стала постанова про виділення державних коштів на вшанування пам’яті українських діячів Андрія Мельника, Івана Липи і його сина Юрія Липи.



Теги:Україна - Ізраїль, Бандера, Зиновій Гузар, гібридна війна, ОУН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar