реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Хто такий Сирський?

Новим головнокомандувачем ЗСУ під час російсько-української війни президент призначив росіянина за народженням і освітою:

- генерал-полковник Олександр Сирський народився 26 липня 1965 року в селі Новинки Кіржацького району Владимирської області, Росія;
- у 1986 році він закінчив Московське вище загальновійськове командне училище.

Російська Вікіпедія пише, що з 1980 року Сирський живе "на Украінє" (але вчитись на офіцера чомусь поїхав до Москви!). Одразу після закінчення Московського командного училища, з 1986 року, був командиром мотострілецього взводу у Лубнах. Згодом команував батальйоном, а тоді полком у Чугуєві.

1996 року закінчив Академію ЗСУ та Національну академію оборони України.

Був заступником командира, командиром 72 механізованої дивізії.

Дослужився до звання генерал-майора. Станом на 2013 рік був першим заступником начальника Головного командного центру ЗСУ, був долучений до тодішніх процесів співпраці з НАТО. У листопаді 2013 року Сирський від імені Міністерства оборони у штаб-квартирі НАТО альянсу обговорював зміни в українській армії відповідно до стандартів НАТО.

З початком бойових дій на Сході України був начальником штабу АТО.Зокрема, був одним з головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року.

2016 року він очолював Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координує оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі. А у 2017 році був командиром всієї Антитерористичної операції на Сході України, яку згодом замінила Операція об'єднаних сил.

З 5 серпня 2019 року — командувач Сухопутних військ Збройних сил України. З 23 серпня 2020 року — генерал-полковник.



Теги:широка війна, ЗСУ, Сирський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar