реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Хто, навіщо і за які кошти ремонтує монумент Леніну у Чернігові: запит УНП

Пам’ятаєте, що в ніч 6 на 7 травня 2011 року в Чернігові в мікрорайоні «Шерстянка» була зруйнована бетонна статуя В.І.Леніна, яка неодноразово була об’єктом вандалізму. Тоді правоохоронні органі прийшли до висновку, що причина руйнації статуї – її поганий технічний стан і тому вона сама впала під дією вітру.
Тож не дивно, що на початку липня цього у Чернігові на розі проспектів Миру і Перемоги активно розпочався фундаментальний ремонт (реконструкція?) іншого монументу В.І. Леніну, встановленого до 50-річчя Жовтневого більшовицьокого перевороту у 1917 році. Складається враження, що його замовники і організатори намагаються завершити роботи до Дня Незалежності України.


Чернігівська обласна організація Української народної партії направила запит за підписом заступника голови Сергія Соломахи щодо з'ясування законності проведення цього, м’яко кажучи, сумнівного й коштовного ремонту монументу однієї з найзловісніших постатей у світовій історії людства (Леніна за масштабами організації злочинів проти людства можна сміливо порівнювати із Гітлером і Сталіним).

УНП просить Чернігівську міську раду згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» надати наступну інформацію:

1. У власності якого органу влади знаходиться монумент В.І. Леніну на розі проспектів Миру і Перемоги в м. Чернігові.

2. У власності кого знаходить земельна ділянка на якому він встановлений і який її розмір по реєстру.

3. На балансі якої установи (закладу) знаходиться цей об’єкті, яка його залишкова вартість(грн.).

4. Хто, коли і кому надав дозвіл на проведення капітального ремонту вище згаданого монументу і затвердив його проект.

5. Назва організації (структури), що проводить ці капітальні ремонтні роботи.

6. Чи має організація, що проводить ремонтні роботи, ліцензію на проведення робіт на пам’ятниках монументального мистецтва.

7. Яка проектна вартість капітального ремонту вище вказаного об’єкту.

8. Дата завершення цих робіт за проектом.

9. Джерела фінансування капітального ремонту об’єкту.

10 На баланс якої установи (організації) будуть віднесені витрати на проведення капітального ремонту цього об’єкту.

Крім того, С. Соломаха просить надати копії рішень (наказів) про проведення капітальних робіт на пам’ятнику В.І. Леніну.

УНП підозрює, що досить коштовний капітальний ремонт монумента В.І. Леніну за ініціативою КПУ (так кажуть) напередодні відзначення 20-ї річниці незалежності України, коли через скруту в державі відмінено військові паради, в т.ч. в Чернігові, є спланованою провокацією антиукраїнських сил.
Важливо з’ясувати, чи не готують антиукраїнські сили у столиці Чернігово-Сіверщині ще більш масштабну провокацію (на зразок подій у Львові 9 Травня цього року) під час відзначення 20-ї річниці Незалежності України.
На жаль, довіри до відповідних державних служб, які мають стояти на сторожі Української держави, вже немає.



Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП


















Коментарі (5)
avatar
1
Може хоч хто-небудь пояснить, яке відношення до Чернігова має людина, що народилась у Симбірську, нібито вчилась у Казані, відпочивала на поселенні в Сибіру і створювала людожерський режим у Москві та Петрбурзі?
avatar
2
Не на шутку розгулялися! Он де гроші! Наче б то на відьмацький шабаш зібралася "п'ята колона"!? Не менш кількох сотень тисяч коштуватиме мабуть таке відновлення під вождем та навколо!? Принципово і по суті ставить запитання за подачі звернення Сергія Соломахи до міської влади обласна організація Української народної партії. Чи почуємо відповідь?
avatar
3
Власти Луцка выделили 150 тыс. гривен на памятник Бандере
2011-07-20 • Украина Ukranews

Луцкий городской совет 20 июля выделил 150 тыс. гривен на сооружение памятника лидеру ОУН в 30-50-х годах 20 века Степану Бандере. Такое решение депутаты приняли на сессии горсовета.
В частности, 100 тыс. гривен взято из средств, предназначенных на ремонт городских дорог, а 50 тыс. - деньги, за которые должен был проводиться ремонт здания горсовета.
Проект памятника был утвержден в конце апреля: Бандера стоит, а над ним возвышается трезубец.
Высота памятника составляет около 10 м, его стоимость еще не подсчитана, однако, по отдельным оценкам, памятник может стоить около 1 млн гривен.
В то же время Волынское братство воинов ОУН-УПА собирает благотворительные взносы на памятник.
Напомним, в декабре 2010 года Луцкий горсовет присвоил лидеру ОУН звание почетного гражданина города.

http://ukranews.com/ru/news/ukraine/2011/07/20/48666[size=10]
avatar
4
Ваш народ вымирает, страну вашу разворовали, землю вашу готовятся разодрать в клочья. А вы, товарищ Соломаха, воюете со статуей давно покойного товарища Ленина. Завидное упорство проявляете, товарищ Соломаха. Однако, по моему мнению, оно достойно более полезного применения. Думаю здравомыслящие товарищи со мной согласятся. У меня в стране при жизни был порядок. И такие как вы, товарищ Соломаха, свою кипучую энергию расходовали во благо трудового народа: на лесоповалах, рудниках, шахтах.
avatar
5
У Луцьку патріотична влада, а у нас...
avatar