реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки Широкої війни: про посівну та розмінування

Прифронтова посівна
Українська народна мудрість каже:" Помирать зібрався, а жито сій!". А тим паче, коли ми й помирать не збираємося, попри близьке гарчання агресивного сусіда. Вчора росіяни обстріляли з мінометів прикордонний пункт біля Сеньківки. Раніше - влупили ракетою по Городні - оперативне командування "Північ" вважає, що то була "Точка-У". Також обстрілювали "братья" Сновську громаду, вовк тамбовський їх братом є... Слава Богу, постраждалих нема, а обстріли проводять для підкреслення своєї російської натури та любові до українців...
Тим не менше - сіяти пора. Тож, як повідомив глава обласної воєнної адміністрації В'ячеслав Чаус, станом на 14 квітня в області вже посіяно 6 400 гектарів ярих культур: найбільше ячменю - 2 570 га, далі - пшениці 1 480 га, соняшнику - 900 га, гороху - 850 та вівса 600 га. Взагалі ж за планом в області має бути засіяно загалом трохи більше 400 тисяч гектарів ярини.
Проте, визнає В'ячеслав Чаус, через роботи з розмінування полів та лісополос посівна в оптимальні строки не може бути здійснена.

Наразі до Чернігова для розмінування прибули 15 спеціалістів та 5 одиниць техніки Мобільного рятувального центру ДСНС - вони доєднаються до тих чернігівських та 28 рятувальників з інших областей, що працюють на Сіверщині раніше.
Між тим, на центральному чернігівському кладовищі Яцево, де перебували окупанти і розбили багато могил загиблих українських воїнів, відвідувачі повідомляють про підозрілі дротики - це можуть бути розтяжки, залишені росіянами. Тож наші покійники не образяться, якщо цього року їх могил не відвідаємо заради збереження життя...

Василь Чепурний



Теги:Чернігівщина, посівна, широка війна, розмінування, кладовище


Читайте також



Коментарі (0)
avatar