реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки Широкої війни: Чернігівщина відновлюється після російської окупації

Чернігівщина повільно, але приходить до тями після нашестя російських окупантів.
Так "Чернігівобленерго" повідомляє про відновлення електропостачання у більшості громад - проблеми лишаються ще в шести. Найбільше абонентів без електрики у Чернігівському районі - біля 3,5 тисяч. Також у самому Чернігові ще без світла лишаються більше двох тисяч споживачів. Багато обезточених садиб і у Бахмацькій та Борзнянській громадах.
Без зупинки працюють рятувальники - начальник обласного управління ДСНС Роман Гордовий інформує, що заявки від мешканців Чернігова уже відпрацьовані, завершуються роботи у розбитих росіянами Новоселівці, Ягідному, Количівці, Іванівці. На черзі - Куликівська громада. За добу рятувальники виїздили на 25 викликів і знешкодили більше 600 вибухонебезпечних предметів, а з початку Широкої війни - вже вилучено більше 16 тисяч таких "подарунків" від російського народу.
В пожежах, спричинених обстрілами, на Чернігівщині загинули щонайменше 57 осіб. Проте з-під завалів рятувальники продовжують діставати тіла загиблих, як це було в Чернігові на вулиці В'ячеслава Чорновола.

Тим часом міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив про звільнення керівників муніципальної варти Віталія Хрустицького та начальника управління сім'ї, молоді і спорту Андрія Дериземлі. Таке ж рішення буде і щодо начальника управління культури та туризму Олександра Шевчука. Причиною міський голова називає те, що вони покинули місто і свої комунальні установи у час випробувань. "Найбільш образливо, коли керівники комунальних структур навіть не відповідали на телефонні дзвінки" - каже Владислав Атрошенко.

Василь Чепурний



Теги:широка війна, Відновлення, Чернігівщина, російська окупація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar