реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: українських полонених судять у Росії, обстріл Пісок

Український консул вперше зміг відвідати українських політв'язнів Миколу Карпюка та Ігоря Клиха. Про це повідомив їх адвокат Ілля Новиков. Адвокат повідомив також, що консул засвідчив шрами від тортур півтори роки потому. Інформація про це була подана по дипломатичних каналах.

«Це грубе порушення всіх мислимих стандартів. Ми з цього приводу будемо починати окрему процедуру подання скарги. Але консул засвідчив те, що у них у обох є відповідні шрами, про які вони говорять, - каже Новіков, - Це серйозна історія, оскільки в попередніх справах з української серії на заяви захисників Олега Сенцова про те, що застосовувалися тортури, не було ніякої реакції, бо там не вдалося через рік знайти їх сліди. В даному випадку катування були такі, що навіть через рік, у разі Карпюка півтора року, все ще видно сліди».

Клих та Карпюк знаходяться в бадьорому настрої, особливо після того, як дізналися, що їх Україна розглядає як політв'язнів.

«Ще місяць тому вони думали, що про них забули, так як не було ніякого зв'язку з Україною. Після того, як вони дізналися, що їх розглядають як політв'язнів, у них різко піднявся бойовий дух, вони готові боротися», - розповів адвокат.

Бойовики в понеділок увечері обстріляли позиції Збройних сил України в районі населених пунктів Піски та Опитне (поблизу Донецька). Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook
Офіційно підтверджено загибель українського військового.

До міжнародного суду у Гаазі офіційно передано документи, які підтверджують злочини російських окупантів на території України. Зафіксовано більше 300 доведених фактів про злочини проти людяності.



Теги:Опитне, Микола Карпюк, Гаазький трибунал, Донецьк, Піски, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar