реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: серпневе загострення Путіна

Глава держави-агресора Владімір Путін не вдовольнився брехнями про українську диверсійну групу в окупованому Криму, а навіть заявив про терор українського міністерства оборони - ого, яке визнання! І провів раду своєї безпеки та оборони у Кремлі.

Росія діє традиційно: сама робить провокацію - сама ж нападає. Так було в другу світову у Фінляндії, зокрема. Так робили і нацисти, нападаючи на Польщу. Почерк однаковий, що у рашистів, що у нацистів.

Зважаючи на концентрацію російських військ та провокації біля адміністративного кордону тимчасово окупованого Криму з Херсонською областю, Верховний Головнокомандуючий, Президент України Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність підрозділи, що стоять біля адмінмежі з Кримом.

"ФСБ Росії стверджує, що Україна напала на Крим. Сміховинно. Росія готує привід для використання сили?", - твітує екс-міністр закордонних справ Швеції та радник Порошенка, Карл Більдт."Спочатку Росія стягує війська до кордону Криму, а потім заявляє, що на неї напали. Знайомий сценарій", - твітує Джеймс Мейтс, редактор ITV News.

"Після виходу із переговорів щодо миру на Донбасі, Путін звинуватив Україну у підтримці тероризму у Криму. Може бути ще один кривавий серпень", - твітує журналіст "Радіо Свободи" Крістофер Міллер.

Незаконні збройні формування, що діють на сході України, зазнали чергових втрат. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише espreso.tv.

Так, втрати в частинах та з’єднаннях 1 АК (Донецьк) Збройних сил Росії протягом 8-9 серпня склали п’ять загиблих та 16 поранених військовослужбовців зі складу 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське), 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка).

Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що за минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, четверо зазнали поранення.

А щоб трохи збити російському агресору бажання грати м'язами, Генштаб Збройних сил України, зокрема, провів демонстративну посадку винищувачів МІГ -29 і бомбардувальників СУ - 24 на шосе дороги Київ - Чоп. Краще б, правда, Донецьк - Ростов...



Теги:Херсон, окупація Криму, російсько- українська війна, російська агресія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar