реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: Росія завезла 20 "Градів"

Начальник Генерального штабу ЗС Віктор Муженко про загиблих в Іловайському котлі написав так: "Маємо оперувати тільки такими даними: 150 загиблих і 90 поранених з 21 серпня до 5 вересня 2014 року".

Він наголосив, що це втрати Збройних Сил України.

"Те, що стосується добровольчих батальйонів, вважаю, що облік таких втрат має бути в Міністерстві внутрішніх справ України, Національній гвардії України. Це їхні підрозділи і будемо сподіватися, що там облікована кожна людина і кожний загиблий поіменно, як це зроблено в Збройних Силах України", - додав Муженко.

Як відомо, напередодні дня Незалежності в 2014 році в результаті вторгнення російських військових, в оточення потрапили сили АТО в районі Іловайська.

За попередніми результатами розслідування, втрати особового складу українських Збройних сил, Національної гвардії, МВС під Іловайськом склали 366 загиблих, 429 поранених, 128 потрапили в полон, 158 вважаються до цього часу зниклими безвісти.
Військовий прокурор Анатолій Матіос відмовився називати конкретні прізвища і заявив, що головною причиною "Іловайської трагедії" стало вторгнення на територію України понад 3,5 тисяч військовослужбовців регулярної армії РФ без оголошення війни.

Зараз же із Росії в окупований Новоазовський район Донецької області доставлено 20 реактивних систем залпового вогню "Град", 5 паливозаправників та боєприпаси. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

Сьогодні ж російські окупанти обстріляли село Архангельске, яке знаходиться за 20 кілометрів від лінії фронту.

Росія проводить масштабну перевірку своїх військових підрозділів у безпосередній близьскості від українського кордону. Обстріли в День Незалежности України були такими, як під час битви за Дебальцево.






Теги:російсько- українська війна, Тимчук, Новоазовський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar