реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Хоменко поскаржився Президенту на "незбалансований бюджет"

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з головою Чернігівської обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком.
Глава держави проводить зустрічі з головами обласних державних адміністрацій з метою з’ясування реального стану справ у регіонах, більш глибокого вивчення проблематики та розробки заходів, необхідних для поліпшення соціально-економічної ситуації.
Головні теми, з яких керівник Чернігівщини прозвітував перед Главою держави, – ситуація в області з виплатою зарплати, проведенням розрахунків за енергоносії та Пенсійним фондом, затримка із поверненням ПДВ і вплив цих процесів на стабільну роботу підприємств області та економічний розвиток регіону загалом.
Президент наголосив, що хоче почути від голови Чернігівської ОДА відповідні пропозиції щодо вирішення нагальних проблем краю.
У своїй доповіді Президентові щодо поточного соціально-економічного стану області В.Хоменко зазначив: наразі ситуація в області викликає суттєве занепокоєння. «Насамперед це пов’язане з тим, що прийнятий бюджет незбалансований і не враховує потреб Чернігівської області», – сказав голова ОДА, додавши: насамперед це стосується фінансування бюджетної сфери, а саме виплат зарплат та оплати за енергоносії. За попередніми розрахунками фахівців регіону, повідомив Главі держави керівник ОДА, недофінансування області з центрального бюджету по заробітній платі на кінець року складатиме майже 108 млн. грн.
В.Хоменко запевнив Президента, що місцева влада через свої бюджети докладає усіх зусиль для виправлення ситуації, однак цього вочевидь недостатньо. За прогнозами експертів, зазначив голова ОДА, за існуючих умов у листопаді та грудні область – передусім її бюджетна сфера – ризикує залишитися без зарплати і без проплати за енергоносії. «Це сталося передусім через те, що прийняття бюджету відбулося без узгодження з місцевими обладміністраціями, органами місцевої влади, без урахування специфіки регіону, про яку більше знають фахівці на місцях», - сказав у своїй доповіді В.Хоменко.
Він також поінформував Главу держави, що на виконання його доручення наразі всі наявні ресурси області на капітальне будівництво та ремонт спрямовуються у три сфери - це освіта, медицина і захист соціально незахищених верств населення.
Голова Чернігівської ОДА також доповів Президентові, що місцева влада нині вживає заходів для виправлення ситуації з оптимізацією мережі навчальних закладів, яка поки що гальмується через неузгодженість з центральними органами влади питань комплексного їх вирішення. Наразі, повідомив В.Хоменко, із 750 шкіл регіону 48% є малокомплектними. Для вирішення цієї проблеми, зазначив голова ОДА, в області реалізується програма зі створення освітніх округів і опорних шкіл.
Окрему увагу під час розмови було приділено питанню кадрових призначень на місцях. З цього приводу Глава держави зауважив: вочевидь, призначення певної кількості керівників обласних служб без погодження з головою ОДА створює складності в координації їх діяльності на місцевому рівні.
За інформацією офіційного сайту Президента України





Коментарі (0)
avatar