Холостяк може харчуватися смачно!
Гумор -- гумором, але, між тим, є чимало нескладних у приготуванні кулінарних рецептів, які можна приготувати для себе, коханого, хоч на сніданок, хоч на обід, хоч на вечерю. А особливо,коли попереду два вихідних. Отже:
Салат з омлетом.
(4 порції) , час приготування: 45 хвилин, в одній порції: 480 ккал
Потрібно: 6 яєць, 200 г копченої сьомги, 4 картоплини, 2 столові ложки тертого сиру, декілька гілочок укропу
та петрушки, ½ пучка зеленої цибулі, 1 салатна цибулина, 1 болгарський перець, олія, майоран, перець, сіль.
Помити овочі. Картоплю зварити в мундирі в підсоленій воді. Цибулю почистити. Видалити насіння та плодоніжку з
перця, сполоснути.
Подрібнити зелень. Цибулю нарізати кільцями, перець - кубиками , картоплю та сьомгу – шматочками.
збити яйця, посолити та поперчити, висипати твердий сир та помішати. Розігріти велику сковорідку з невеликою
кількістю олії і вилити тоненьким шаром яєчну масу. Омлет нарізати смужками.
Змішати підготовлені овочі, копчену сьомгу та омлет. Посолити та поперчити готовий салат до смаку.
Риба в сухариках.
(4 порції) , час приготування: 50 хвилин, в одній порції: 390 ккал
Потрібно: 500 г філе будь-якої великої риби, половина лимону, 6-8 шматочків тостерного хлібу, петрушка, 2 зубчика
часнику, 150 твердого жовтого сиру, 4 ст ложки олії, приправа до риби сіль, перець.
Рибу помити та просушити. Видалити великі кістки та розрізати на 4 шматки.
Фольгу для запікання змастити олією, викласти на неї шматки риби, скропити лимонним соком, посипати приправою,
посолити за смаком та залишити на 30 хвилин.
Тостерний хліб нарізати кубиками, сир натерти на терці. Змішати інгредієнти з 2 ст. ложками олії, подрібненою петрушкою
та часником.
Рівномірно викласти на шматки риби приготовану хлібну масу та загорнути у фольгу. Випікати рибу в духовці за температури
190 градусів 20-25 хвилин. Подавати до столу гарячою, з лимоном.
Порада: якщо рибу не загортати у фольгу, а просто викласти на неї, то хлібні кубики будуть хрусткими
та золотистими.
Загорнута у фольгу риба приготується скоріше, та хліб залишиться м’яким.
Салат з капусти та чорносливу.
(4 порції) , час приготування: 30 хвилин, в одній порції: 150 ккал
Потрібно: 400 г капусти, 100 г чарносливу без кісточок, 1 моркви, 1 яблуко, 1 лимон, цукор, сіль.
Капусту моркву та яблуко порізати соломкою, посолити та додати цукор.
Чорнослив запарити та нарізати дрібною соломкою.
Всі продукти зєднати заправити, соком лимону та дати настоятися.
Прикрасити салат чорносливом, морквою або яблуками.
(2 порції) , час приготування: 40 хвилин, в одній порції: 290 ккал
Потрібно: 3 варених картоплини, 1 яблуко, 100 г горіхів, 2 столові ложки оцту, 4 столові ложки олії, сіль, чорний
мелений перець.
Картоплю нарізати скибочками.
Додати порізане скибочками почищене яблуко та дрібно посічені.
Заправити оцтом змішаним з сіллю, перцем та олією.
Прикрасити салат горіхами та порізаними скибочками яблука.[/size]
Коментарі (9) |
| |