реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

«Хай живе товариш Гітлер!»

Сталін у кінці 1930-их років грався у дружбу з Гітлером, СРСР постачав до Німеччини зерно та руди металів. З України вивозилась до Німеччини тоннами фітосировина, яка йшла на потреби виготовлення ліків для вермахту. На банкетах Сталін проголошував здравиці на честь Гітлера. НКВС у 1937 – 1938, 1940 роках видало німецькому гестапо комуністів та емігрантів-антифашистів, які втекли до Радянського Союзу після приходу Гітлера до влади.

Сталін, мріючи про захоплення всієї Європи, сприяв Гітлеру у розв’язанні Другої світової війни, підписавши договір про ненапад 23 серпня 1939 року та таємний протокол Молотова – Ріббентропа про поділ Східної Європи. Радіостанції Мінська та інших міст служили орієнтирами для німецьких літаків, які бомбили Польщу. Північним морським шляхом до Тихого океану були проведені німецькі військові кораблі, які почали топити там англійський флот.

Сталін вважав: коли Німеччина завоює всю Західну Європу, то розгром Німеччини виставить його як визволителя і сприятиме експорту соціалістичної революції. З цією метою в генштабі Червоної Армії був розроблений план війни з Німеччиною під кодовою назвою «Гроза».

Були дві командно-штабні ігри, де відпрацьовували південний та північний план операції «Гроза». Недалеко біля Вінниці для Сталіна збудували таємний командний пункт. Його будівельників розстріляли, а в радянській історичній літературі доводиться, що його збудував для себе Гітлер. Сталін планував розпочати операцію «Гроза» 6 або 16 липня 1941 року.

Василь ОВДІЄНКО, с. Вересоч Куликівського району

Повністю стаття буде надрукована у завтрашньому номері газети "Сіверщина".



Теги:Сталін, Війна, 22 червня, Гітлер


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
"Сталін, мріючи про захоплення всієї Європи..."
Опа! Сенсація! У селі Вересоч на Чернігівщині виявлений унікум Василь ОВДІЄНКО, який читає думки мерців на відстані!!!
avatar
2
"Сталін вважав: коли Німеччина ... ... ... і сприятиме експорту соціалістичної революції"
Краще би Василь ОВДІЄНКО подумав, хто зупинив Лейбу Бронщтейна з його "експортом революції"!
avatar