реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Керівника "Батьківщини" затримано! (оновлено)

"Сіверщині" щойно стало відомо про затримання міліцією керівника сільськогосподраського підприємства "Батьківщина", депутата обласної ради від ВО "Батьківщина" (виключений з фракції, нині - позапартійний) Олега Дмитренка.

Затримання стало наслідком конфлікту між сільськогосподарськими підприємствами -- "Батьківщиною" та "Кернел- груп" (яке поглинуло "Дружбу-Нову") за збирання врожаю з орендованих земель. Про це писала газета "Сіверщина" у минулому номері. Конфлікт розгортається у Срібнянському районі. За нашими даними, може також перекинутися і до Талалаївського району. Як заявляв затриманий, "Кернел-груп" зібрало кукурудзу на 300 гектарах, посіяних і вирощених СТОВ "Батьківщина".

Працівники СТОВ "Батьківщина" планували сьогодні пікетувати обласну прокуратуру та міліцію в знак протесту проти затримання депутата, свого керівника Олега Дмитренка.
Як повідомив сектор зв'язків з громадськістю обласного управління МВС, в рамках кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 296 «хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень» та ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків», які були учинені 26 серпня 2013 року біля с. Іванківці Срібнянського району Чернігівської області при вирішенні конфліктної ситуації між представниками СТОВ «Батьківщина» та СТОВ «Дружба Нова». 4 вересня 2013 року у порядку до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримані і поміщені до ІТТ Чернігівського РВ УМВС України в Чернігівської області дві особи за підозрою у вчиненні вказаних злочинів. Проводиться досудове слідство.



Теги:Батьківщина, Кернел-груп, арешт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar