реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Картопля дорожчає!

На початку осені ціни на овочі борщового набору залишаються досить стабільними, хоча деякі види овочів, як морква і білокачанна капуста, відчули зростання вартості через зменшення пропозиції.

За словами Тетяни Попович, керівника відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» у Львові, з початком масового збору пізніх сортів очікується деяке зниження цін у найближчі тижні. Водночас ціни на буряк, цибулю і капусту можуть зрости на 10-15% ближче до листопада через підвищений попит і обмежену пропозицію.

Середня ціна картоплі на оптовому ринку «Шувар» нині становить 10,5 грн/кг, що є найвищим показником за останні 10 років. Минулоріч у цей період картопля коштувала 7,5 грн/кг, а у 2016 році – всього 2,5 грн/кг. Пікове зростання цін на капусту було зафіксовано у другій половині серпня, коли вона коштувала 22,5 грн/кг. Нині середня ціна капусти становить 17,5 грн/кг, що значно більше, ніж 7,5 грн/кг у вересні минулого року. Ціни на інші овочі борщового набору залишаються відносно стабільними: буряк – 9,5 грн/кг, морква – 11 грн/кг, цибуля – 12,5 грн/кг.

Джерело: Agravery.com



Теги:борщовий набір, ціни, картопля


Читайте також






Коментарі (0)
avatar