реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Канни фільм Михалкова не оцінили...

Щойно закрився знаменитий Каннський кінофестиваль, який вважається престижним серед знавців кіно. Цього року на ньому було представлено 19 кінокартин. Гран-прі кінофестиваля, який проводився вже 63-й раз, отримала стрічка «Боги і люди» французького режисера Ксавьє Бовуа.

Великі надії покладав на цей фестиваль популярний російський кінорежисер Нікіта Михалклов, який представив свою стрічку "Утомленные солнцем-2. Предстояние"", широко розрекламовану в Росії. Але Михалков відлітає з Канн без омріяної відзнаки, констатує Life.ru.

Упродовж 5-ти років створював Нікіта Михалков, який вважається метром російського кінематографа, свою кіноепопею. Але Канни залишили його без відзнаки.

Золотую ж пальмову гілку отримав цього року фільм «Дядя Бунмі, який згадує свої минулі життя» Апічатпонга Верасетакула (Таїланд)

Гран-прі отримав фільм - «Про богів і людей» Ксавье Бовуа

В номінації «кращий режисер» - «Турне» Матьо Амальріка

Кращим сценарієм визнаний «Поезія» Лі Чан Дона

Приз журі - «Людина, що кричить» Махамата-Салеха Харуна

«Золота камера» (дебют року) - «Високосний рік» Майкла Рове

Кращою актрисою названо Жюльетт Бінош у фільмі «Завірена копія» Аббаса Кіаростамі

Кращими акторами визнані Хав'єр Бардем у фільмі «Краса» Алехандро Гонсалеса Іньярріту та Еліо Джермано у фільмі «Наше життя» Даніеле Лучетті

Кращий короткометражний фільм - «Собача історія» Сержа Аведикяна

Журі фестивалю цього року очолював американський режисер Тім Бетон. Разом з ним оцінювали претендентів такі віодмі люди, як британськая актриса Кейт Бекінсейл, французький композитор Алєксандр Деспла, режисери Віктор Ерисе, Шекхар Капут і Еммануель Каррере, актори Бенісіо дель Торо і Джованна Меццоджорно, а також директор Національного музею кіно Альберта Барьера.




Теги:кінофестиваль Утомленные солнцем-2., Канни, Нікіта Михалков


Читайте також



Коментарі (0)
avatar