реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Каналізація великого міста: зріють проблеми

Що не кажіть, а в умовах сучасного багатоповерхового Чернігова каналізація -- це доволі серйозна структура. Про те, як уникнути надзвичайної ситуації, пов’язаної з руйнуванням головного каналізаційного колектора Чернігова у період близької повені 2010 року, йшлося на недавньому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проведеному заступником голови облдержадміністрації Олександром Шанойлом.

Як повідомив начальник КП „Чернігвводоканал” Олександр Шкінь, унаслідок газової корозії протягом останнього осінньо-зимового періоду на самопливному каналізаційному колекторі на вул. Ушинського у Чернігові сталося декілька аварій з руйнуванням мережі водовідведення.

Зараз каналізаційний трубопровід повністю зруйнований на двадцятиметровій дільниці і працює в режимі лотка. На місці аварії утворилася вирва, спостерігається просідання ґрунту по трасі трубопроводу, прокладеного в заплаві р. Десни.
Аварійні служби КП ”Чернігівводоканал“ вжили заходів для локалізації аварійної ситуації, проте повністю аварійно-відновлювальні роботи на колекторі не виконані, загроза подальшого руйнування напірного самопливного каналізаційного трубопроводу залишається реальною.

За розрахунками, вартість першочергових аварійно-відновлювальних робіт з упередження і ліквідації цієї надзвичайної ситуації складає 491,662 тис. гривень.

Як зазначив Олександр Шанойло, обласна державна адміністрація зробить все від неї залежне, щоб допомогти упередити біду та забезпечити нормальну життєдіяльність регіону. Діяти при цьому всім відповідним службам слід дуже оперативно і злагоджено.

Олена ЛЕГЕЙДА,
управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації




Теги:Чернігів, аварія, Повінь, вирва, каналізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar