реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Янукович таки оголосив жалобу за президентом Польщі

Після Грузії, Росії, Бразилії жалобу за президентом Польщі Лєхом Качинським та польською елітою, що загинули біля російського Смоленська, оголосила і Україна -- Президент Віктор Янукович нарешті з"явився на люди і відвідав посольство Польщі в Україні.
В.Янукович поклав біля огорожі посольства букет червоних троянд -- президентський букет був далеко не першим: кияни несуть квіти в пам"ять про великого друга України і зі співчуття братньому польському народові.

Пілот літака президента Польщі Леха Качинського, який розбився у суботу, міг "діяти за чиїмись вказівками".
Про це заявив екс-президент Польщі Лех Валенса, повідомляють "Вести". За його словами, пілоти урядового авіазагону Польщі - професіонали вищої кваліфікації, тому "навряд чи пілот міг самостійно раз за разом намагатися посадити літак в умовах туману".

Валенса додав, що для того, щоб робити остаточні висновки про причини катастрофи "необхідно дочекатися офіційного висновку спеціальної комісії".

У свою чергу, пілот із спеціальної групи, яка обслуговує урядовий авіафлот Польщі, Томаш Пєтшак в ефірі телеканалу TVN24 зазначив, що пілот літака Качинського не міг 4 рази намагатися посадити машину на військовому летовищі під російським Смоленськом.

"За інформацією, яку я отримав, була одна спроба (посадки)", - сказав Пєтшак. Він також відкинув гіпотезу, що пілот міг намагатися посадити літак під психологічним тиском нібито необхідності не спізнитися на заплановані заходи із відзначення 70-ої річниці Катинської трагедії.

"Пілотів тренують таким чином, аби вони виконували критерії тверезої оцінки ситуації, характеризувалися готовністю відмовити, щоб жодним чином не піддаватися тиску", - уточнив Пєтшак

На фото: Лєх Качинський і Віктор Янукович




Теги:Янукович, КАЧИНСЬКИЙ, Лєх Валенса, Польща, авіатрагедія, Жалоба


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Хоч би хтось з Вас, шановні атвори, до костелу б підійшов...
avatar
2
Олексію, якщо вже тебе це так цікавить -- у неділю в Катерининській церкві всі православні українці молилися за упокій душ загиблих поляків. До костелу редакція "Сіверщини" сьогодні теж сходила з червоними та білими гвоздиками -- можеш сходити теж, у книзі відгуків перевірити запис... А те, що твої партійні боси -- Янукович, Герман, Льовочкін, як води в рот набрали -- факт. А, може вони "відмашку" з Москви ждали? Чи просто атдихаліі їм було ніколи реагувати на загибель президента сусідньої держави?
avatar
3
Ваша термінологія, нажаль чи нащастя, застаріла (боси, "відмашку"). В місті є офіційні заходи, вас там не бачив і ви про це ані речення, мабуть політична кон'юктура?!
avatar
4
Олексію, а яка у вашій партії тепер термінологія? Я ж намагався не вживати блатняцької -- виходить, був не правий? Що ж до офіційних заходів -- по-перше, ми не є газетою влади, а по-друге, на сайті невже не читав інформацію про польський прапор над міськрадою?
avatar
5
Вживання слова "босс" це вже жаргон, думаю ви б мали це знати.
avatar