реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Яндекс вивчив новорічні запити чернігівців

Кожного грудня українці задають пошуку Яндекса понад півмільйона запитів про наступний рік. Близько восьми тисяч із них — із Чернігівської області.

Зазвичай основні теми щороку майже не змінюються — користувачі цікавляться, як зустрічати Новий рік, що дарувати і готувати, як прикрасити дім, що одягти на свято і скільки буде вихідних. Наприклад, п’ятьма найпопулярнішими новорічними питаннями мешканців Чернігова у першій половині грудня були [що приготувати на новий рік 2015 рецепти з фото], [в чому зустрічати 2015 рік кози], [що подарувати хлопцеві на новий рік], [як зустрічати 2015 рік кози] та [як прикрасити будинок на новий рік 2015]. Приблизно ті самі запити задавали найчастіше українські користувачі загалом.

Найпопулярніша новорічна тема — це подарунки. Судячи із запитів, жінки набагато частіше шукають ідеї в інтернеті. Запитів про подарунки чоловікам, як-от [що подарувати хлопцеві на новий рік] або [що подарувати на новий рік чоловікові], надходить удвічі більше, ніж про подарунки жінкам. До того ж, подарунки чоловікам найактивніше шукають за тиждень до свята, а жінкам — 30 грудня.

Крім подарунків, до найпопулярніших новорічних тем належать рецепти, оздоблення домівки та вбрання для новорічної ночі. Якщо вірити запитам, активно прикрашати свої будинки до Нового року українці починають у другій половині грудня, а з меню визначаються в останні кілька днів до свята.

Найбільшою популярністю серед чернігівців користуються святкові рецепти — м'ясо по-французьки, салат із кальмарами, салати “Грецький” і “Цезар”, оселедець під шубою. Серед алкогольних напоїв найчастіше шукають не шампанське, а віскі, вино та мартіні.

Люди цікавляться не лише зустріччю нового року, а й тим, що від нього чекати. Наприклад: [какие изменения в пенсионной реформе в 2015], [що буде з доларом у 2015 році].

Цьогоріч найбільше несвяткових питань про наступний рік було на економічні теми. Користувачів цікавило, що буде з курсами валют, пенсіями та заробітною платою, чи уріжуть соціальні виплати після прийняття нового бюджету. Найсильніше порівняно з минулим роком зросла кількість запитів із загальним формулюванням “що буде з Україною”. Деякі користувачі навіть намагалися знайти відповідь у езотериків — [що чекає Україну в 2015 році передбачення екстрасенсів].



Теги:Яндекс, новорічні прогнози, Опитування


Читайте також



Коментарі (0)
avatar